Korps: Friesland, plaats: Fryslân 22-01-2003
Politieberichten van 21/1(13.00 uur) t/m 22/1 (07.00 uur)

Oosterwolde: onder invloed
Dinsdag omstreeks 14.40 uur kwam een 46-jarige inwoonster van Haulerwijk aan het politiebureau. Zij wilde bepaalde informatie hebben. Uit het gesprek kwam naar voren dat zij met de auto naar het bureau was gekomen. Het dienstdoende personeel rook dat de vrouw gedronken had en was er tevens van op de hoogte dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs (was ongeldig verklaard). Na het gesprek de vrouw duidelijk gemaakt niet te gaan rijden, daar zij anders een bekeuring zou krijgen en haar auto in beslag zou worden genomen. De vrouw werd een lift aangeboden. Zij weigerde en verliet het bureau. Na verloop van tijd werd de vrouw met haar auto rijdend aangetroffen op de Weperpolder. Haar daarop aangehouden. De auto in beslag genomen. Aan het bureau blies de vrouw 745 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 9 uren.

Nijemirdum: fietser gevallen
Dinsdag omstreeks 14.00 uur kwam op de Hege Bouwen een fietser, een 63-jarige inwoner van Oudemirdum, door nog onbekende oorzaak ten val. De man raakte gewond aan zijn gezicht en handen. Hij liep vermoedelijk een hersenschudding op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: vernielingen
Van maandag op dinsdag werden aan de Bird zeven voordeuren van de flatwoningen beschilderd met zwarte verf. De deuren werden voorzien van een soort kruis. De naamplaatjes van de desbetreffende woningen werden uit de portiek weggenomen. Door een medewerker van de woningstichting "Nieuw Wonen", een 38-jarige inwoner van Hurdegaryp, werd aangifte gedaan van vernieling.

Lemmer: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Tuinstraat. De portieren werden geforceerd en uit de auto werd handgereedschap gestolen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar, een 60-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rengerslaan. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 52-jarige inwoonster van Nijland, deed aangifte.

Joure: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 16.35 uur reed een 58-jarige inwoonster van Joure met haar scooter vanaf de Sinnebuorren het schelpenpad op in de richting van de Sluisdijk. Net na het bruggetje kwam in een bocht van de weg ten val. De vrouw had last van haar knie en een aantal schaafwondjes in het gelaat. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: inbraak woningen
Dinsdag tussen 08.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Meidoornstraat. Een ruit in de toegangsdeur werd vernield. Uit de woning werden een dvd-speler, 10 film cd`s en 40 muziek cd`s weggenomen. De 41-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. Dinsdag tussen 17.50 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Camstraburen. Via verbreking van een ruit kwam men binnen. Uit de woning werden een tv, een stereoset, 3 cd`s en een portemonnee met kleingeld, rijbewijs en identiteitskaart weggenomen. De 23-jarige bewoonster deed aangifte.
Dinsdag tussen 14.00 en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Corellistraat. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door een raam, dat iets geopend was. Uit de woning werden een dvd en 2 afstandsbedieningen weggenomen. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Drachten: inbraak bedrijf
Dinsdag omstreeks 21.00 uur kwam er een melding binnen dat er zou worden ingebroken bij een bedrijf aan de Giek. Ter plaatse bleek dat men een ruit van het kantoor aan de voorzijde had vernield. Een in het kantoor staande computer werd losgekoppeld, doch doordat deze computer was vastgezet, mislukte dit. Uit het kantoor werd verder, voor zover was na te gaan, niets weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 42-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.20 uur werd op de Lange West een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 535 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Heerenveen: man vermist
Sinds dinsdagmorgen 10.00 uur wordt de 82-jarige Albert Kros vermist. De man zat in de dagopvang bij Anne Schotanus aan de Marktweg en woont in Mildam. De man die dementerende is uit de dagopvang weggelopen en toen hij omstreeks 14.00 uur nog niet was teruggekeerd en ook niet thuis was gekomen, begon men ongerust te worden en werd een zoekactie op touw gezet. De heer Kros loopt moeilijk (met een stok), is brildragend en was gekleed in een donkerblauwe ribfluwelen broek, groen grijze wax-coat, geruite hoed en bruine schoenen. De man is vermoedelijk in de richting Mildam gelopen en de weg kwijtgeraakt. Een zoekactie in de omgeving had geen resultaat. Dinsdagavond heeft een helikopter met infrarood het gebied nog afgezocht. Ook deze zoekactie leverde niets op. In de loop van vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Leeuwarden: snelheid
Dinsdag omstreeks 18.10 uur werd op de Anna Vondelingweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Gytsjerk, reed met een snelheid van 150 kilometer per uur, terwijl 80 is toegestaan. Op de Groningerstraatweg werd met een snelheid van 160 gereden, terwijl aldaar 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Franeker: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.15 uur werd op de Zuiderkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Franeker, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder300 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Drachten: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Zonnedauw. Kort geleden was hier ook ingebroken. Nu had men een baksteen door de ruit (0.8 x 1.5 meter) gegooid. Een beeldscherm van een computer werd weggenomen. Een medewerkster van het kantoor, een 51-jarige inwoonster van Drachten, deed aangifte. De politie was direct na de inbraakmelding ter plaatse, doch een onderzoek in de onmiddellijke omgeving had geen resultaat.

Beetsterzwaag: aantreffen gestolen auto
Woensdag omstreeks 04.05 uur werd op het Ruiterpad door de politie bemiddelend opgetreden bij een ruzie tussen een vrouw en haar ex-vriend. De vriend liet de vrouw niet in de woning toen. Nadat de politie was vertrokken, dreigde de vrouw een ruit te vernielen. Toen de politie weer ter plaatse kwam, stapte de vrouw juist bij een man in de auto en reed weg. Op de Rijksweg A7 onder Drachten werd de desbetreffende auto gecontroleerd en het bleek dat de auto gestolen was in Leeuwarden. De vrouw, een 32-jarige inwoonster van Beetsterzwaag en de bestuurder van de auto, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. Het onderzoek wordt in de loop van vandaag voortgezet.

Leeuwarden: autobrand
Woensdag omstreeks 04.30 uur werd door een patrouille op de Frederik Ruyschstraat een brandende auto aangetroffen. Hoe de brand in de auto is ontstaan, is niet bekend. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto brandde geheel uit. De eigenaar moet nog worden gehoord.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272