Provincie Flevoland



Leader+ Projectprijs 2002

Het Leader+ programma loopt al meer dan een jaar. Acht Flevolandse projecten hebben in 2002 een Leader+ bijdrage ontvangen. De Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland beoordeelt de Leader+ aanvragen. Binnenkort zal de Lokale Actie Groep een prijs van 2500 Euro uitreiken aan het beste Leaderproject van 2002.

Inzet en betrokkenheid van lokale samenleving De acht goedgekeurde projecten laten de breedte van het Leader+ programma zien. De onderwerpen lopen uiteen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. Leader+ is bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, initiatieven van onderaf, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving. De acht goedgekeurde projecten zijn Tollebeekse première: dorpsplein als serre, Ontmoet het platteland, De Kop van de NOP, Buiten Bedrijf, Nieuwbouw de Buren, Kinderboerderij Emmelerbos, Koppelbedrijven Flevoland en Zorgboerderij Zeewolde.

Aanvraag indienen

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. Deze aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). Het college van GS neemt het formele besluit op basis van het advies van de LAG en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mireille Korterik , projectleider Leader+ bij de provincie Flevoland (tel. 0320 265 676).