Politie Amsterdam-Amstelland

Administratief talent gezocht
21-1-2003. Ben je een administratief talent? Dan hebben we de baan voor jou. Klik snel door naar onze vacatures.
Verkeer

21-1-2003. Gistermiddag tussen elf uur en halftwee vond een verkeerscontrole plaats op de Jan van Galenstraat. Hierbij werden twee automobilisten aangehouden in verband met alcoholgebruik. Daarnaast werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden door rood licht en het niet op de juiste wijze vervoeren van een baby.

---

Kop-staartaanrijding

21-1-2003. Gistermiddag rond half drie heeft een ongeval plaatsgevonden op de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer. Een 28-jarige man raakte gewond toen hij stopte voor een oranje verkeerslicht. Een 68-jarige achterop komende automobiliste kon niet meer remmen. De man is met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.


---

Resultaten tips

22-1-2003. Vorige week vroegen we uw assistentie bij twee zaken: een taxichauffeur die doorreed na een ongeval en een zwaargewond slachtoffer achterliet en een inbraak op een benzinestation.

Inmiddels is de bewuste taxi achterhaald. Er werd al een arrestatie verricht. Het onderzoek is nog gaande. Heeft u informatie over deze zaak, bel dan met (020) 559 3300. Meer gegevens vindt u op de assistentie-pagina.

Wat betreft de inbraak in het benzinestation aan de Slochterweg is het onderzoek nog in volle gang. Er zijn een aantal waardevolle tips binnengekomen.

Namens alle betrokkenen, bedankt voor uw medewerking!
---



---

Preventief fouilleren

27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.