Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 22 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: man onder invloed van medicijnen veroorzaakt overlast De politie werd dinsdagmiddag gewaarschuwd dat een 32-jarige Stadjer voor overlast zorgde in de Sumatralaan. Ter plaatse bleek de man voorbijgangers lastig te vallen. Hij was onder invloed van medicijnen en is door de agenten meegenomen naar het bureau. Bij zijn fouillering vond de politie een groot vleesmes. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: invalidewagen in botsing met auto
Op de Eikenlaan ter hoogte van het park Selwerd vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 33-jarige automobilist uit Groningen en een 94-jarige plaatsgenoot die in een invalidenwagen reed. De bejaarde man verleende geen voorrang en liep als gevolg van de aanrijding beenletsel op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Friesestraatweg werd een 30-jarige automobilist uit Coevorden dinsdagnacht op het rijden onder invloed gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.0. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontroles; twee rijbewijzen ingevorderd Een 20-jarige automobilist uit Lelystad en een 27-jarige automobilist uit Groningen konden dinsdag na overschrijdingen van meer dan 50 km per uur van de maximumsnelheid hun rijbewijs inleveren. De Stadjer reed op de Beneluxweg 65 km te hard. Op dezelfde weg reed de man uit Lelystad 54 km sneller dan de limiet van 70 km per uur. Op de Zernikelaan en op de Held werden zon 80 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 9 reden sneller dan 50 km per uur, waarvan de snelste overtreder 76 km per uur reed. Op de Groningerweg (60 km weg) werden 4 bonnen uitgeschreven. De snelste reed 89 km per uur. Twee bonnen werden geschreven bij de controle op de Stuurboordswal. Ze reden respectievelijk 77 en 81 km per uur daar waar 50 km de limiet is.

Groningen: verkeerscontroles
Op het Damsterdiep en de Noorderhaven werden dinsdagmiddag 70 bestuurders gecontroleerd op het rijden zonder veiligheidsgordel. Er werden 11 bonnen uitgedeeld. In de omgeving van het Damsterdiep werd een algemene brommercontrole gehouden. Vier brommer hadden een te hoog vermogen, 3 bestuurders hadden geen bromfietscertificaat en 1 brommerrijder reed op het voetpad. Dinsdagavond werd in de Nieuwe Ebbingestraat gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal hadden 88 fietsers de verlichting niet in orde.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)