Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2003 Persberichten district Heuvelrug 09.40 uur

Trekker met oplegger klem onder viaduct

VEENENDAAL Dinsdagmorgen heeft een 48-jarige bestuurder uit Sint Willebrord zich met een trekker met oplegger klemgereden onder een viaduct van de Rijksweg A12. Het ongeval gebeurde op de Stationsstraat rond 08.00 uur s morgens.

Een verkeersbord ter plaatse geeft aan dat de maximale doorrijhoogte van het viaduct 3,50 meter hoog is. De oplegger had echter een hoogte van 3,90 meter, 40 cm hoger. De oplegger is door het ongeval aan de bovenkant opengereten.

De chauffeur is met pijn aan zijn borst door een ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De trekker met opleger is door een takelbedrijf weggesleept. Het viaduct liep geen noemenswaardige schade op.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL - Een 31-jarige inwoner van Veenendaal is dinsdagavond rond 23.00 uur aan de Grote Beer tegen een verkeerslicht aangereden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel gedronken had.

De man verklaarde dat hij in de flauwe bocht naar links de macht over het stuur verloren had en tegen het verkeerslicht botste. Uit onderzoek bleek de man een alcoholpromillage van 1,4 (560 ug/l) in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van zes uur en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.