Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Dinsdagmiddag rond 15.45 uur zijn een 28-jarige vrouw en 34-jarige man, beiden woonachtig in Eindhoven, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De twee zouden goederen zonder te betalen hebben meegenomen uit een winkel aan de Varkensmarkt. Winkelpersoneel informeerde de politie en gaf het signalement van de twee daders door. Politieagenten in burgerkleding hielden aan het Sint Jorisplein de twee inwoners van Eindhoven aan, omdat zij aan het opgegeven signalement voldeden. Het tweetal had de gestolen goederen niet bij zich, maar de politie vond wel geprepareerde tassen die gebruikt worden om goederen te stellen. Deze tassen zijn in beslag genomen. De twee ontkennen spullen te hebben gestolen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de betrokkenheid bij de winkeldiefstal.

Inbraak heterdaad

AMERSFOORT Dinsdagavond rond 19.45 uur heeft de politie twee inbrekers van 16 jaar oud op heterdaad betrapt en aangehouden.

De politie werd naar een pand aan Het Achterom gestuurd omdat daar mogelijk ingebroken zou worden. Een aantal jongens had zich daar verdacht opgehouden en het pand betreden. Toen de inbrekers het pand met buit wilden verlaten, werden zij door de politie aangehouden. De twee, allebei afkomstig uit Amersfoort zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

De ouders van de twee minderjarigen zijn in kennis gesteld.