Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Burgemeester van Tuyllkade. Naar aanleiding van wateroverlast gingen agenten omstreeks 14.30 uur naar het adres. De agenten zagen dat het water uit de woning kwam lopen. Er was echter niemand thuis. Een ruit van de woning werd vernield en de agenten gingen naar binnen. In de woning stond een laag water en na kort onderzoek werd een hennepplantage in een vertrek aangetroffen. In totaal werden 275 hennepplanten aangetroffen met bijbehorende apparatuur. De plantage was professioneel opgezet met assimilatielampen, dompelpompen en kachels. Deze goederen werden ingenomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de plantage.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd op woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur een tweede plantage aangetroffen. In de niet bewoonde woning aan de Dorbeendreef werd een professionele kwekerij aangetroffen met 336 planten met bijbehorende apparatuur. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op vrijdagmiddag 17 januari werd een hennepplantege aangetroffen in een bedrijf gelegen aan de Westerkade. Na binnengekomen informatie gingen agenten hier poolshoogte nemen en troffen in het bedrijf een kwekerij aan met 1377 planten (stekjes). In het bedrijf werd tevens een plak hash van 200 gram, 500 gram gedroogde weed en een vuurwapen aangetroffen. De gehele inboedel werd inbeslaggenomen. Terwijl de politie bij het bedrijf aanwezig was kwam een 38-man uit Utrecht. man aanlopen en vertelde dat hij eigenaar was. De man werd aangehouden en gefouilleerd. Hij bleek een vuurwapen in zijn bezit te hebben. De man is ingesloten voor verhoor en zit op dit moment nog steeds vast.

Overval op winkel

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een winkel overvallen gelegen aan de Van Humboldtstraat.

Omstreeks 18.10 uur kwamen twee mannen de winkel binnen en bedreigden de aanwezige winkelbediende met een vuurwapen. De man moest een nog onbekend geldbedrag afgeven en de winkelbediende werd vervolgens opgesloten in een vertrek in de winkel. De daders gingen er vervolgens op een scooter vandoor. De politie werd gewaarschuwd en stelde een onderzoek in. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.

Gezochte man aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij nog een straf moest uitzitten.

Omstreeks 19.50 uur zagen agenten een 40-jarige man uit Utrecht rijden over de Anne van Saksendreef. De man was rijdend niet handsfree aan het bellen en agenten wilden hem hiervoor bekeuren. De man dacht hier kennelijk ander over en verhoogde zijn snelheid en negeerde een groot aantal verkeerstekens.

De achtervolging werd ingezet en ging via de Eufraatdreef, Tigrisdreef, Zambesidreef, Moldaudreef en Anna van Saksendreef stopte de auto. De bestuurder stapte vervolgens uit en rende weg. De achtervolging werd ingezet en de man kon alsnog ingehaald. Hij dreigde de agenten echter te slaan met een lat hout. De agent dreigde de man pepperspray in de ogen te spuiten, liet vervolgens de lat vallen en werd aangehouden.

Omstanders, bekenden van de man, begonnen zich met de aanhouding te bemoeien en voldeden niet aan de bevelen van de agenten zich te verwijderen. Ook deze personen, in de leeftijd van 15, 19, 39 jaar uit Utrecht werden aangehouden ter zake belemmering. De 40-jarige bleek nog een straf te moeten uitzitten van 14 maanden en is ingesloten.

Beroving tasjesroof

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 10.30 uur liep de vrouw over de Weedsingel toen plotseling aan haar tas werd getrokken. De 75-jarige vrouw uit Breda kwam vervolgens ten val en raakte gewond aan haar gelaat. De berover reed vervolgens op een scooter met tas hard weg.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.