Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Verkeerscontroles

HOUTEN / NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 21 januari meerdere verkeerscontroles gehouden.

Tussen 15.15 uur en 16.00 uur en 19.15 uur en 20.00 uur werd op de Rondweg gecontroleerd. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (4), niet handsfree bellen (1), te snel rijden (1) en het voeren van blauwe verlichting.

Bij controles in de middag op de naleving van de geslotenverklaringen op de Vuilcopsekanaaldijk en het Hooglandse Jaagpad in Nieuwegein alsmede op de Koedijk, de Heemsteedseweg en de Fortweg in Houten werden in totaal 34 bekeuringen uitgeschreven.

Bromfietser onder invloed

BENSCHOP Op dinsdag 21 januari heeft een bromfietser een voetganger aangereden. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 19.20 uur reed een 56-jarige bromfietser uit Benschop over het Boveneinde NZ, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Benschop. Aan de rechterzijde van de weg liepen twee voetgangers in dezelfde richting. Bij het inhalen van de twee voetgangers raakte de bromfietser de linker voetganger, een 63-jarige man uit Nootdorp. Ten gevolge van de aanrijding kwamen de bromfietser en de voetganger ten val, maar liepen daarbij geen letsel op. Wel raakte de kleding en de bromfiets beschadigd.

Politiemensen constateerden dat de bromfietser naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 910 ug/l (2,2 ), meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l (0,5 ). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van elf uur.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 21 januari een snelheidscontrole op het Achtersloot gehouden.

De controle vond tussen 15.45 uur en 16.30 uur plaats. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.