Politie Gelderland-Midden

Wageningen, verdachte aangehouden na auto-kraken Publicatiedatum: 22-01-2003

Een negental gedupeerden hebben zich gisteren en vandaag bij de politie gemeld voor aangifte van inbraak in hun auto. De afgelopen nacht werden onder andere auto's opengebroken op de Bloemhof, en de Lijnbaanstraat. In de nacht van maandag op dinsdag werden auto's opgebroken op de Harnjeshof, de Harnjesweg, het Irenebrigadeplein, de Celebesstraat, de Stadsbrink en de Lawickse Allee. Gisteren werd ook al melding gemaakt van een aantal auto-inbraken op verschillende plaatsen in Wageningen die hadden plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. Op de Rooseveltweg in Wageningen werd vanochtend vroeg een 19-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van enkele auto-inbraken in de omgeving van de Bloemhof. Getuigen hadden een man zien inbreken in geparkeerde auto's en waarschuwden de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement wisten agenten op de Rooseveltweg een man aan te houden die aan de omschrijving van de getuigen voldeed. De politie onderzoekt of er verbanden bestaan tussen enkele auto-inbraken op verschillende plaatsen in Wageningen en de aangehouden verdachte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, auto-inbraken
Publicatiedatum: 22-01-2003

Op de Valkestein in Ede zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto's opengebroken. De gedupeerden deden hiervan woensdag aangifte bij de politie. De auto van een 45-jarige vrouw en die van een 23-jarige man werden door onbekende daders opengebroken door het inslaan van een ruitje. De auto van de vrouw werd verder ongemoeid gelaten, er bleek niets te zijn ontvreemd. Vanuit de auto van de 23-jarige werden geluidsapparatuur en CD's ontvreemd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, aanhoudingen na opgeven valse naam
Publicatiedatum: 22-01-2003

De politie heeft dinsdag twee Edenaren aangehouden in verband met het opgeven van een valse naam. Het gaat om twee mannen, beiden 18 jaar. Bij een kleine aanrijding op de Reehorsterweg in Ede, die rond vier uur `s middags onder ogen van twee agenten plaatsvond, was aanleiding tot het instellen van een onderzoek. Daarbij bleek dat een 18-jarige automobilist aanvankelijk vermoedelijk een valse naam opgaf. De reden daarvan werd al spoedig duidelijk: hij bleek geen rijbewijs te hebben. De man werd hierop aangehouden en later heengezonden met een tweetal bekeuringen.
Op de Verlengde Parkweg werd even later een eveneens 18-jarige automobilist aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. De zaak kwam aan het licht bij een routinecontrole door de politie. Ook hier bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs wat voor de verdachte kennelijk reden was voor het opgeven van een valse naam. De zaak werd afgedaan met twee bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---