Politie Amsterdam-Amstelland

Vanavond in Ter Plaatse

22-1-2003. Vandaag vragen wij uw aandacht voor een vermoedelijk gestolen horloge. Kijk voor meer informatie op onze assistentie-pagina of surf naar Ter Plaatse.

---

Internetoplichting

21-1-2003. De laatste tijd worden mensen regelmatig slachtoffer van allerlei vormen van oplichting. Een nieuw fenomeen is de lok e-mail. Hierbij wordt door een buitenstaander een groot geldbedrag beschikbaar gesteld aan een goed doel. Uiteindelijk raakt de benaderde internetter zijn eigen geld kwijt in plaats van dat er geld gestort wordt.

Gisteren heeft een Engelsman aangifte gedaan van deze bijzonder vorm van oplichting. De man kreeg eind vorig jaar een mailtje dat iemand meer dan zes miljoen dollar wilde schenken aan een goed doel. De Brit moest naar Nederland komen omdat het geld in speciale boxen naar een beveiligingsbedrijf in Amsterdam zou worden gestuurd. Eenmaal in Nederland ging hij samen met de latere oplichter naar dit bedrijf. De Engelsman moest alleen even een kleine tienduizend euro betalen voor administratie- en opslagkosten. Met het grote bedrag in het vooruitzicht betaalde de man. Vervolgens kreeg hij een verhaal op de mouw gespeld dat hij ook een kleine 40.000 euro moest betalen voor een Ã'Drug-, Belasting- en AntiterroristencertificaatÃ'. Hiervan heeft hij later nog tienduizend euro overgemaakt. Toen er verder geen actie kwam begreep de Brit dat hij was opgelicht en deed hij aangifte. Waarschuwing
De recherche waarschuwt iedereen om niet in te gaan op allerlei lucratieve aanbiedingen die eigenlijk te mooi zijn om waar te zijn, of dat nu per post, fax of e-mail gebeurt. Mensen worden gelokt met grote bedragen en uiteindelijk worden ze opgelicht voor duizenden euroÃ's.
Volontairs gezocht

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Ã'

---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.

---

Preventief fouilleren

27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.

---