Gemeente Aa en Hunze


Publicaties woensdag 22 januari 2003 (week 4)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van maandag 13 januari 2003 tot en met vrijdag 17 januari 2003 de volgende aanvragen om bouw-, en sloopvergunning zijn ingediend. LICHTE BOUWVERGUNNING

* Duurschenlaan 23, Gieten, R. Kieft, vergroten woning
* Houtvester Jansenweg 2/94, Gasselte, Dhr. Luitjens, verbouw schuurtje

* Dorpsstraat 15, Gasselte, T. Klinkhamer, verbouw woning
* Zuid-es 3, Gieten, fam. E.G. Ploeger, slopen asbest dakbeschot woonhuis
13 januari 2003 tot en met vrijdag 17 januari 2003 de volgende aanvragen om bouw-, sloop-, aanleg-, lichtreclame vergunningen zijn verleend.

* Deurze 22, Deurze, A.P. Krikke, verbouw woning (verz. 16-01-03)
* Doornakkers 34, Anloo, M.A.C. Meurs, plaatsen dakkapel (verz. 15-01-03)

* Stationsstraat 21, Eext, G. Bolt, vergroten woning (verz. 15-01-03)

* De Brinken 12, Gasselte, A.A. Huizing, plaatsen serre (verz. 15-01-03)

* Bareveld 4, Nieuwediep, M.M. Altena, plaatsen schuur (verz. 15-01-03)

* Wilkerweg 1, Gieten, fam. Dubbelaar, vergroten woning (verz. 15-01-03)

* Molenkamp 41, Rolde, woonzorgcentrum de Wenning, plaatsen berging/schuur (verz. 15-01-03)

* Brink 14, Gieten, H. Siegers, plaatsen tochtportaal voor praktijkingang (verz. 16-01-03)

* Broek 40, Gieterveen, kampeerboerderij De Broekse Hoeve, verbouw groepsaccommodaties (verz. 15-01-03)

Zandvoort 3, Gieten, J.J. Hogenesch, slopen van de deel achter de woning (verz. 15-01-03)
nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te
* Naweg 6, Gieten,J.W.L. Mulder, vergroten woning
* Geelbroek 1, Geelbroek, S. v/d Zee/I. Groeneveld, verbouw schuur Zij zijn voornemens met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening in combinatie met artikel 50 lid 4 van de Deze bouwplannen liggen van donderdag 23 januari 2003 tot en met woensdag 19 februari 2003 ter inzage bij de receptie van het Vergadering welstandscommissie
De openbare vergadering van de welstandcommissie vindt donderdag 23 januari 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zal onderstaand agendapunt worden behandeld:

* Nieuwbouw woning, Dorpsstraat 24 te Gasselte.

* O. Sloots, Kopweg 13, 9511 PL Gieterveen op een perceel landbouwgrond aan de Kopweg te Gieterveen;

* de heren Munneke, Zuidzijde 22, 9515 PJ Gasselternijveenschemond op een perceel landbouwgrond aan de Zuidzijde te Gasselternijveenschemond.
Alle stukken liggen vanaf donderdag 23 januari tot en met woensdag 5 maart 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten. kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 39.

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben een aanvraag voor een milieuvergunning ontvangen van Hoiting v.o.f. voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning ten behoeve van een landbouwbedrijf, landbouwloonbedrijf en paardenhouderij gelegen op het perceel Achter 't Hout 1 te Gieten.

Het college wil de gevraagde vergunning verlenen. Alle stukken liggen vanaf donderdag 23 januari 2003 tot en met woensdag 19 februari 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze, locaties Gieten en Annen.
Iedereen kan tot en met 19 februari 2003 schriftelijk bedenkingen tegen de ontwerp-vergunning inbrengen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze. Daarbij kan worden verzocht geen persoonlijke gegevens bekend te maken.
Op verzoek kan tot en met 19 februari 2003 van gedachten worden gewisseld over de ontwerp-vergunning. Daarbij kunnen ook mondeling bedenkingen worden ingebracht.
Tegen een definitieve vergunning kan alleen beroep worden ingesteld als bedenkingen zijn ingebracht tegen de ontwerp-vergunning of als kan worden aangetoond dat daartoe geen mogelijkheid was.

Voor meer informatie kunt u bellen met de sectie Milieu, tel. (0592) 267836 of 267837.
Inspraakavond plannen reconstructie N34 bij Gieten en Gasselte De gemeente Aa en Hunze, Rijkswaterstaat en de provincie Drenthe willen een tweetal knelpunten in de N34 aanpakken. De kruisingen bij Gieten (met de Asserstraat) en Gasselte (Bosweg en Ir. Van Veelenweg/N378) worden ongelijkvloers gemaakt. De N34 zal daarvoor iets verdiept worden aangelegd, de kruisende wegen worden iets verhoogd aangelegd. Voor de reconstructie is een aanpassing van de bestemmingsplannen nodig.

Het college van Aa en Hunze nodigt belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, Gieten) op dinsdagavond 28 januari 2003. De avond zal beginnen om 20.00 uur.

Tijdens deze avond zullen de plannen voor de reconstructie van de N34 bij Gieten en bij Gasselte worden toegelicht en informatie worden verstrekt over de procedure van de bestemmingsplannen. Die avond is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar gemaakt worden. De voorontwerpbestemmingsplannen zullen na die avond gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage komen te liggen in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, Gieten). Tijdens die periode kunnen zienswijzen en reacties ingediend worden. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college. Voor mondelinge reacties kan een afspraak gemaakt worden bij de afdeling VROM (0592) 267797.

Oproep
Wie neemt zitting in het "Ouderenberaad Aa en Hunze" Vanaf 1998 heeft het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze in de persoon van de wethouder ouderenbeleid, Hans Polman, periodiek overleg met het Samenwerkingsverband Aa en Hunze van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen). In 2002 is in onderling overleg besloten dit overleg om te vormen tot het "Ouderenberaad Aa en Hunze".

Het Ouderenberaad heeft ten doel mensen welke woonachtig zijn in de gemeente Aa en Hunze, die vallen in de categorie ouderen, intensief te betrekken bij beleidsterreinen welke gericht zijn op ouderen. De samenstelling van het Ouderenberaad dient een zo breed mogelijk draagvlak van de doelgroep in de gemeente Aa en Hunze te weerspiegelen. Zowel de personen die tot de doelgroep behoren (persoonsgeleding) als de organisaties die met deze doelgroep te maken hebben (organisatiegeleding) kunnen zitting hebben in het Ouderenberaad.

Wilt u zich ook inzetten voor ouderen? Dan roepen wij (ongebonden) ouderen vanaf 55 jaar die belangstelling hebben om zitting te nemen in het "Ouderenberaad Aa en Hunze" op om zich bij ons aan te melden. Uw schriftelijke aanmelding zien wij graag voor 1 februari 2003 tegemoet en kan worden gericht aan de gemeente Aa en Hunze, t.a.v. mw. R.A.F. Hoeksema, afdeling Maatschappelijke Zaken, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Voor meer informatie en mondelinge aanmelding kunt u telefonisch contact opnemen met Ria Hoeksema van de afdeling Maatschappelijke Zaken, telefoonnummer (0592) 277877.

Om misverstanden te voorkomen, het "Ouderenberaad Aa en Hunze" is geen officiële adviescommissie zoals bedoeld in de Gemeentewet. Voor het bijwonen van vergaderingen kan daarom ook geen vergoeding worden verstrekt.
afgelopen week de volgende vergunningen hebben verleend:
* H. Kors, Anerstreek 90 te Annen voor het vellen van een prunus spec staande in de tuin van betrokkene.

* A. Beishuizen, Wilgenroos 58 te Gieten voor het vellen van een wilg staande in de tuin van betrokkene.

* W.R. Luth, Dorpsstraat 1 te Gasselte voor het vellen van 6 sparren staande in de tuin van betrokkene.

* De gemeente Aa en Hunze te Gieten voor het vellen een eik staande aan de Gieterveldweg tussen de nummers 8 en 10 te Gieten. Waterverbruik van:


BOEKWERKJE "AA EN HUNZE BINNENSTEBUITEN"
Een iedere die niet in de gelegenheid was om het gemeentehuis te bezoeken tijdens de open dagen en daardoor niet in het bezit is kunnen komen van het boekje "Aa en Hunze binnenstebuiten", kan deze alsnog ophalen bij de receptie in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Spiekersteeg 1 in Gieten. Het boekje is expliciet alleen af te halen en wordt niet per post verzonden.

TEKST AA EN HUNZELIED
Gezien de grote vraag naar de tekst van het "Aa en Hunzelied", gezongen tijdens de openingsact op vrijdag 17 januari jl. publiceren wij hieronder de volledige tekst.

tekst Ton Peters
muziek: Greet Polman-Wesseling

Ik ben pas echt gelukkig da'k in Aa en Hunze woon Zo boordevol met leegte, één hectare per persoon Er komt tot aan de horizon geen eind aan het genieten Van bomen en van aardappels, van aardappels en bieten En tussen al het land dat zich wat loom ligt uit te rekken Ontdek je de exotische benaming van veel plekken

Nooitgedacht dat Annen Gieten, Geelbroek Eext met Spijkerboor Of dat Balloo Deurze Rolde, Tweede Dwarsdiep Papenvoort Mooi dat Anderen met Bonnen Eldersloo De Moere vond Vredenheim in Eexterzandvoort, Gasselterboerveenschemond

Het was helaas te kneuterig, te weinig efficiënt 't Moest economisch sneller en de afloop is bekend: Verdwenen zijn de slager en de winkel op de hoek Het laatste postagentschap en het kruideniersbezoek. 't Werd groot en nog veel groter, volgens politiek besluit En wie te oud of langzaam is die zoekt het zelf maar uit Nooitgedacht

En zoals dat wel vaker gaat met macht en wilde dromen Moest er een prachtig pronkjuweel voor de bestuurders komen Dus vonden ze in Gieten een historisch stukje grond Geschikt voor ambtenaren en een burgemeesterskont. Maar na een referendum hadden zij dus zeker weten Met het bestuurlijk zitvlees mooi bij Udema gezeten Nooitgedacht

De glazen vol, de vlaggen uit, het kunstje is geflikt Het grootste huis gebouwd en 't mooiste landje ingepikt En als bestuurlijk hoogtepunt van Munniksma's bewind Wil hij vandaag publiekelijk als eerste door het lint Maar bij gebrek aan lint doet hij alleen de draaideur voor En daarna draait de rest van de gemeente lekker door Nooitgedacht .....Amen