Gemeente Bolsward


BIJDRAGE AANSCHAF DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN

De gemeenteraad heeft besloten aan gezinnen en alleenstaande ouders die kinderen verzorgen (tot 18 jaar) en langer dan drie jaar afhankelijk zijn van een inkomen op bijstandsniveau de mogelijkheid te geven een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen voor vervanging of aanschaf van duurzame gebruiksgoederen.
Deze regeling geldt ook voor alleenstaanden en gezinnen zonder kinderen die langer dan vijf jaar afhankelijk zijn van een inkomen op bijstandsniveau.
Onder duurzame gebruiksgoederen wordt onder andere verstaan een koelkast, een wasmachine, een televisie, een gasfornuis, een stofzuiger en een computer.

Per drie of vijf jaar is per aanvrager die aan de voorwaarden voldoet een bedrag van 545,00 beschikbaar.
Alle personen met een bijstandsuitkering die een beroep kunnen doen op deze regeling krijgen van de gemeente bericht.
Indien u een bijstandsuitkering ontvangt en geen bericht hebt ontvangen, maar wel denkt aan de voorwaarden te kunnen voldoen, dan kunt u bij het Bureau Sociale Zaken, Kerkstraat 30, een aanvraagformulier komen ophalen.

Indien u geen bijstand ontvangt, maar u had op 1 januari 2003 als gezin met kinderen tot 18 jaar over 2000 tot en met 2002 of als alleenstaande/gezin zonder kinderen over 1998 tot en met 2002 een inkomen op bijstandsniveau dan is het zinvol een aanvraag in te dienen.
Uw (gemiddeld) maand inkomen mag dan per 1 januari 2003 voor een echtpaar niet meer zijn dan 1.135,57, voor een alleenstaande ouder niet meer zijn dan 1.022,01 en voor een alleenstaande niet meer dan 794,90 (alle bedragen inclusief vakantiegeld) bedragen. Daarnaast wordt nog gekeken naar uw vermogen.
Voor alleenstaande ouders en gezinnen geldt een maximaal vermogen van 9.950,00. Voor alleenstaanden is dit bedrag 4.975,00.

Voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, gelden iets andere bedragen dan die hierboven genoemd zijn.
Wilt u de exacte hoogte van deze bedragen weten dan kunt u contact opnemen met het Bureau Sociale Zaken.

Indien vervanging van genoemde goederen noodzakelijk is en u tevens aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet dan is het verstandig bij de gemeente een aanvraagformulier te vragen.
De aanvraag moet voor 1 juli 2003 ingediend zijn.

Heeft u vragen dan kunt u bellen met het Bureau Sociale Zaken, dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur, tel. 573564.