Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aanhouding
ALMERE Een 20-jarige man uit Almere is dinsdagavond aangehouden, omdat deze niet voldeed aan een bevel van de politie. Surveillerende agenten zagen de man met zijn hond lopen in een centrumgebied waar dat niet is toegestaan. De agenten verzochten de man meerdere keren het gebied te verlaten, maar daar voldeed hij niet aan. De 20-jarige is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Zijn familie is gebeld om de hond op te halen.

EMMELOORD Een 22-jarige automobiliste uit Emmeloord is dinsdagavond op de Noordzijde aangehouden, omdat zij verdacht wordt van het verlaten van een aanrijding en van het rijden onder invloed van drugs of medicijnen. Na meldingen dat iemand onder invloed reed en tegen een geparkeerde auto gereden was, ging de politie ter plaatse en stelde een onderzoek in. De politie zag schade aan een geparkeerde auto. De 22-jarige verdachte is in de buurt aangetroffen en voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Omdat de politie vermoedde dat zij onder invloed van drugs/medicijnen was, is een urineproef afgenomen. De verdachte is heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding
RUTTEN Op de Wrakkenweg vond dinsdagavond een kop-staartbotsing plaats. Volgens de verklaringen moest een 40-jarige automobilist uit Rotsterhaule stoppen voor zijn voorganger die af wilde slaan, en zijn achterligger, een 22-jarige automobilist uit Rutten merkte dit te laat en botste achter op de auto van de 40-jarige. Volgens zijn verklaring werd de 22-jarige verblind door het grootlicht van een tegenligger. De 22-jarige is met gezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 40-jarige kwam met de schrik vrij.

Easy Riders
Op verschillende plaatsen in Flevoland controleerde de politie brom- en snorfietsers. Dit in het kader van het Easy Riders-project. Hieronder een samenvatting per gemeente.
Lelystad
`s Ochtends controleerde de politie vanaf bureau De Doelen brom- en snorfietsers. In totaal moesten 15 bestuurders mee naar dit bureau en zij lieten hun voertuigen op de rollerbank testen. Helaas bleek de meerderheid teveel vermogen te hebben (13). De hoogst gemeten constructiesnelheid was 1,4 kw, terwijl maar 0,44 kw toegestaan is. Tussen 15:00 en 17:15 controleerden motorrijders in alle wijken van Lelystad bromfietsers. In totaal zijn 16 bromfietsers meegenomen naar het politiebureau voor een nadere controle. Zij kregen in totaal 25 boetes. Daarvan waren er 6 voor teveel vermogen en 4 voor het niet bij zich hebben van het verzekeringsbewijs. Ook `s avonds waren de motorrijders tot ongeveer 21 uur in de wijken te vinden. In totaal gingen 9 bromfietsers naar het politiebureau voor onder andere een vermogenstest op de rollerband. Vijf hadden teveel vermogen en kregen daarvoor een boete. Daarnaast zijn nog 11 boetes voor andere overtredingen, zoals geen helm dragen, uitgedeeld. Almere
Op het Spoorbaanpad hield de politie dinsdagochtend een Easy Rider-controle. In totaal zijn 10 bromfietsen gecontroleerd en 4 snorfietsen. Twee daarvan waren niet in orde. Een 18-jarige bromfietser kreeg verschillende bekeuringen: voor het rijden zonder certificaat en verzekering en voor teveel vermogen (13 kilometer teveel). De andere bromfietser kreeg een boete voor te hard rijden. Dronten
Een motoragent controleerde dinsdagmiddag twee scooters uit Dronten. Een droeg geen helm en een reed te snel. Deze laatste reed te hard door Swifterbant en zijn bromfiets is in beslag genomen. Urk
Ook binnen deze gemeente werden bromfietsers gecontroleerd. Een wijkagent hield dinsdagmiddag tussen 16:00 en 17:30 uur ongeveer 10 brommers staande. Opvallend was dat de bestuurders hun papieren allemaal op orde hadden. Wel deelde de wijkagent 5 boetes uit voor het niet dragen van een helm.

Controle op alcohol
DRONTEN In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie alcoholcontroles binnen de gemeente. In totaal zijn 15 bestuurders staande gehouden, maar geen van hen hoefde aangehouden te worden voor het rijden onder invloed. Wel zijn een aantal bekeuringen (bij schrijven van dit bericht niet bekend hoeveel) uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen.

Brand
EMMELOORD De brandweer had dinsdagnacht een schuurbrand op de Duizendknoopstraat snel onder controle. Niemand raakte gewond, maar de schuur is wel volledig afgebrand. De politie onderzoekt de oorzaak en sluit brandstichting niet uit.

Weedplantage
LELYSTAD In een woning op het Robbenzand is een "niet meer werkende" weedplantage ontmanteld. In totaal zijn 74 uitgedroogde planten in beslag genomen en vernietigd. Ook de bijhorende apparatuur, zoals lampen en filters, zijn vernietigd