Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Basisinformatie HBA-branches

Het Dagelijks Bestuur van het HBA heeft besloten om structurele basisinformatie over ieder van de circa veertig aangesloten branches te verzamelen en bij te houden. Hiervoor wordt vooralsnog voor een periode van vier jaar, een samenwerking aangegaan met EIM in Zoetermeer.

Doel van de basisinformatie is vierledig:

1. Het genereren van betrouwbare informatie voor het HBA om ontwikkelingen in branches te zien, knelpunten te beschouwen èn beleid te ontwikkelen ten behoeve van de branches mede in het algemeen belang.

2. Het verstrekken van structurele informatie aan brancheorganisaties over hun branche c.q. het brancheorganisaties mogelijk te maken op grond van de basisinformatie optioneel extra onderzoek te kunnen (laten) doen.

3. Het ter beschikking hebben van branche-informatie ten behoeve van ondernemers in het kader van hun eigen bedrijfsbeleid.
4. Het genereren van gegevens om periodiek aan SER en departementen inzicht te kunnen verschaffen in de representativiteit van organisaties betrokken bij het HBA.

Qua opzet wordt uitgegaan van een cyclische aanpak. Verder wordt voorzien in een modulaire opbouw waarbij andere partijen hun eigen onderzoek kunnen laten doen.

---