Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-01-2003
Persberichten woensdagmorgen 22 januari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Oplichter aangehouden

EMMEN Gistermorgen werd in een supermarkt aan de Weerdingerstraat een 32-jarige inwoner van Emmen door een medewerker aangehouden. De man zag dat de Emmenaar een pak luiers en 2 blikken babyvoeding uit de schappen pakte en deze bij de servicebalie in wilde ruilen voor geld. Daarbij hing de man een zielig verhaal op over een overleden kindje van een vriend en zouden de luiers en de voeding over zijn. Door personeel is vervolgens de politie gebeld waarna de man is aangehouden. Hij verklaarde honger te hebben en had geen geld om iets te kopen. De man is in verzekering gesteld omdat er mogelijk meer zaken op hem liggen te wachten.

Aanrijding

MEPPEL Gistermiddag vond er een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaats op de Heinsiusstraat. Een 9-jarig jongetje uit Meppel reed op zijn fiets over de Heinsiusstraat in de richting van de Ceintuurbaan. Zonder om te kijken sloeg het jongetje plotseling linksaf. Hierdoor botste een achterop komende 52-jarige autobestuurder uit Meppel op de fietser. Met een geschaafde knie kon de jongeman huiswaarts keren.

Aanrijding alcomobilist met letsel

HOLLANDSCHEVELD Vanmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een vrachtauto met aanhangwagen en een personenauto op de A37-westbaan. Een 30-jarige autobestuurder uit Coevorden reed uit de richting van Hoogeveen in de richting van Emmen. Hij botste daarbij tegen de achterzijde van een vrachtauto met aanhangwagen, bestuurd door een 34-jarige man uit Hollandscheveld, die eveneens in dezelfde richting voor hem reed. De man moest in verband met een beknelling door brandweer- en ambulancepersoneel uit het wrak geknipt worden. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Hij verklaarde dat hij rijdende in slaap was gevallen en dat hij alcohol genuttigd had. Van de man werd een bloedproef genomen. De rijbaan is ongeveer anderhalf uur afgezet geweest.

Alcomobilist

TER AARD Gisteravond werd op de Zeijerweg de bestuurder van een bedrijfsbusje gecontroleerd. De man blies 405 ug/l. Omdat de man, een 42-jarige Assenaar, meerdere malen met hetzelfde water voor de dokter was geweest werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbraken

SCHOONEBEEK afgelopen nacht is er ingebroken in zeven (bedrijfs)autos die in meerdere straten geparkeerd stond zoals de Uithof, De Bongerd, De Gasthuislanden en De Mente. Bij zes autos werd het slot geforceerd waarna men de auto kon openen. De buit bestond uit autoradio-cd-spelers, een digitale camera, een mobiele telefoon en het frontje van een autoradio-cd-speler. Bij een zevende auto werd het slot geforceerd maar lukte het de daders kennelijk niet deze te openen.

Inbrekers op heterdaad betrapt

ASSEN Naar aanleiding van een melding van een mogelijke inbraak bij het draaiorgelmuseum aan de Rode Heklaan ging de politie ter plaatse. Daar werd niets aangetroffen. Wel werd het geluid gehoord van brekend glas dat uit de richting van het gebouw van de Asser Toneel Vereniging kwam. Ter plaatse bevonden zich twee mannen waarvan één op de fiets wegreed en de ander wegliep. Na controle bleek het glas van de toegangsdeur ingeslagen te zijn. De lopende man werd hierop aangehouden en verklaarde van plan te zijn geweest om samen met zijn vriend in te breken in het draaiorgelmuseum en het gebouw van de toneelvereniging. De andere man werd kort hierna bij zijn woning aangehouden. Hij was in het bezit van inbrekerswerktuig. Beide mannen zijn ingesloten. Het gaat hier om een 33-jarige en een 46-jarige man beide afkomstig uit Assen. Onderzoek volgt.

Winkeldief aangehouden

RODEN Nadat afgelopen zaterdag een winkeldiefstal van een broek had plaats gevonden, waarbij de dief ontkwam, bij een kledingzaak aan de Wilhelminastraat, kon gistermiddag de dader aangehouden worden. De 32-jarige uit Roden afkomstige dader werd door een medewerkster wederom in de winkel herkend waarna de politie gebeld werd. Deze trof de man buiten de zaak aan. Nadat hij aangehouden was en overgebracht werd naar het bureau bekende hij de diefstal van de broek met een waarde van

47,50. De broek lag nog voorzien van een label van de winkel bij hem thuis. Hij kreeg een dagvaarding.

EMMEN Bij een winkel aan het Mondriaanplein werd gistermiddag een 19-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw stal een blouse ter waarde van 35,95 . Ze kreeg een transactie aangeboden van 115,-.

Woningbrand

ASSEN Gistermiddag ontdekte de 48-jarige bewoonster van een 2 onder 1 kap aan de Brunelstraat brand in haar woning. Tijdens het koken hoorde ze een vreemd geluid uit de woonkamer komen. Toen ze keek zag ze dat de t.v. en de stereo al vlam hadden gevat. Nadat ze zelf nog geprobeerd had de vlammen te blussen werd de brandweer gebeld. Brandweer Assen bluste de brand. Op de benedenverdieping was veel water- en rookschade. Mogelijk dat kortsluiting in t.v. of stereo de oorzaak is geweest. Tijdens de zelfbluswerkzaamheden liep de vrouw enige brandwonden aan haar hand op.

Brand in slooppand

ASSEN Was er aan het eind van de middag brand uitgebroken in het deels gesloopte bedrijf aan de Rembrandtlaan. Het vermoeden bestaat dat jeugd sloopafval in de fik heeft gestoken. De brandweer bluste de kleine brand. Later in de avond bleek er wederom brand gesticht te zijn in het slooppand. Na het blussen door de brandweer werd er aan de achterzijde iets brandbaars in het pand gegooid waardoor het weer begon te branden. De eigenaar is geadviseerd maatregelen te nemen door bijvoorbeeld een beveiligingsbedrijf in de arm te nemen.