Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 4-2003
Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 30 januari a.s. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze openbare vergadering zullen de volgende punten aan de orde komen:


-opening

-nieuwjaarstoespraak

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling agenda

-vaststelling van de notulen van de vergaderingen van 31 oktober 2002/1 november 2002 en
12 december 2002.

-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel inzake het onderzoek alternatieve fietsroutes Sint-Oedenrode
- Nijnsel. (spreekrecht)

-voorstel tot vaststelling Beleidsplan ABW 2003 met bijbehorende verordeningen en heronderzoekplan 2003. (spreekrecht)
-voorstel tot beschikbaarstellen van een krediet voor de uitvoering van maatregelen voor legionellapreventie. (spreekrecht)
-voorstel tot vaststelling van de wijziging 8A van de Bouwverordening. (spreekrecht)

-voorstel tot vaststelling van het woningbouwprogramma 2003. (spreekrecht)

-voorstel inzake uitbreiding van de Vresselse Hut, Vresselseweg 33. (spreekrecht)

-voorstel inzake locatiekeuze woningbouw Boskant. (spreekrecht)
-voorstel inzake locatiekeuze woningbouw Nijnsel. (spreekrecht)
-voorstel inzake ongegrond verklaring van het bezwaarschrift inzake planschadevergoeding Leunestraat 3.

-voorstel tot het instemmen met de Managementrapportage 2002 en de uitkomsten daarvan verwerken in de begroting 2002. (spreekrecht)
-voorstel tot reactie op beschikking van Gedeputeerde Staten betreffende de begroting 2003. (spreekrecht)

-ingekomen schriftelijke vragen

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht bij de agendapunten waarbij dit vermeld staat, dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481207) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
F(0413)481262

Aanvragen bouwvergunning

-C. van Heist, Lieshoutsedijk 41, bouw dakkapel
-A. de Bie, Roest 10, bouw tuinhuis

-H. Pennings, Componistenlaan 68, vergroten keuken
-Tennisvereniging Nijnsel, Eimbert 9, plaatsen 2 units
-W. van Erp, Schootsedijk 18, aanbrengen dakopbouw clubhuis
-M. van Eindhoven, Anjerlaan 5, aanbouw slaapkamer
-Voetbalvereniging Nijnsels, uitbreiding sportaccommodatie, Sportlaan 2

Aanvragen sloopvergunning

-Woningbouwvereniging, sloop asbesthoudende linoleum vloer, Coeveringslaan 55

-W. van de Rijt, Spierkesweg 10, sloop varkensstallen
-A, Verschuijten, Weievenseweg 37, sloop diverse stallen+machineloods
Aanvraag gebruiksvergunning

-Café 't Straotje, Kerkstraat 10

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481340

Bouwplannen Cathalijnepad en Schijndelseweg
Burgemeester en wethoudersmaken bekend dat bij hun de volgende bouwplannen zijn ingediend:


- verbouw woonhuis/bouw berging aan het Cathalijnepad 9, v.r.v. H. v.d. Ven

- uitbreiden woonhuis Schijndelseweg 9 v.r.v. dhr. R.G.M. v.d. Laar. De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 23 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van ter inzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481343Verleende bouwvergunningen

-Borchmolendijk 11, wijzigen entree

-Christinaweg 6, bouw berging

-Hoge Vonderstraat 3, uitbreiden woning

-Laarsweg 7, wijzigen verleende vergunning bouw tuinhuis
-De Pulserstraat 5, bouw dakkapel

-Lieshoutsedijk 14, uitbreiden woning

-Emmausstraat 13, uitbreiden woning

Meldingplichtig bouwwerk akkoord

-Dommelrodelaan 26, plaatsen dakkkapel

-Pastoor Smitsstraat 15, sloop asbesthoudende golfplaten Verleende aanlegvergunning

-nabij Everse-Akkerpad/Achterstesteeg, aanleg drainage burgemeester en wethouders.
F(0413)481339

Bouwplan Schootsedijk
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat door dhr. en mevr. Hanff Schootsedijk 15 een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van de woning ten behoeve van een praktijkruimte op genoemd adres.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 19/ 20 lid 18j van het bestemmingsplan "Buitengebied 1997" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften, voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.
Tevens kunnen burgemeester en wethouders vrijstelling verlenen van artikel 18 lid 4a om een grotere inhoud van de woning toe te staan, met gebruikmaking artikel 19 lid 4a kan hiervoor vrijstelling worden verleend met maximaal 10 %.

Tegen het verlenen van deze vrijstellingen bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe dan ook bereid om met gebruikmaking van genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende bouwplan.

Ter inzage

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 23 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het bouwplan naar voren te brengen
F(0413)481342
Vrijstelling hogere voorkeursgrenswaarde
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat zij voornemens zijn vrijstelling te vragen voor een hogere voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai voor de bouw van een woning aan de Lindendijk.

In dit kader liggen de van belangzijnde stukken met ingang van donderdag 23 januari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Binnen deze termijn is een ieder in de gelegenheid om schriftelijk zijn zienswijze naar voren te brengen. F(0413)481341
Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:
A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:
- W. van de Linden, Vresselseweg 20 voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een schapen- en rundveehouderij, gelegen aan voornoemd adres.

- J. van de Oever, Weievenseweg 30 voor een nieuwe de gehele de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkenshouderij, gelegen aan voornoemd adres.


- W. Smits, Zijtaartseweg 12 voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkensbedrijf, gelegen aan voornoemd adres.


- W. Bartels, Kreiel 8b te Wintelre voor een nieuwe de gehele de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleeskuikenhouderij, gelegen aan de Achterstesteeg nabij 6.

B) het definitieve besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- J. Habraken, Vresselseweg 77, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan voornoemd adres van 5 juli 2000 volledig in te trekken ingevolge artikel 8.26 van de Wet milieubeheer.

C) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- H. Scheepens, Prinsenhoefstraat 2 voor een milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een melkrundveehouderij, gelegen aan de Schoor 8. D) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- H. Scheepens, Prinsenhoefstraat 2, in verband met het van toepassing worden van het Besluit mestbassins milieubeheer op een reeds opgerichte bassin voor de opslag van dunne mest voor een inrichting aan de Schoor 8.


- Fruithandel A.H. Plaat, Schootsedijk 1, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op de opslag, sorteren, laden en lossen van fruit en aan fruit gerelateerde producten, als bedoeld in het Besluit opslag en transport milieubeheer.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 23 januari De onder D genoemde meldingen liggen gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Instellen beroep

Tegen de onder A, genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 6 maart 2003 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Instellen beroep

Tegen het onder B genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 6 maart 2003 worden ingediend.
Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen een beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Tegen het onder C genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 20 februari 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.
F(0413)481336

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

zaterdag 25 januari

- Oudervereniging Nijnsel, kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de St. Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 uur tot 12.00 uur

- Wijkvereniging Kinderbos, oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos vanaf 9.00 uur

maandag 27 januari

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum, De Hoef en Dommelrode

woensdag 29 januari

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur
- Buurtvereniging Zwijnsbergen, papiercontainer op Zwijnsbergen 3 van 10.00 tot 17.00 uur
F(0413)481340
Uitnodiging beginspraak herinrichting Eerschotsestraat. Na de realisatie van de Noordelijke Randweg, de Oostelijke Randweg en de A50 kan de Eerschotsestraat worden heringericht. Momenteel zijn wij bezig met de voorbereidingen van dit project. Voordat wij het voorlopig schetsontwerp gaan maken willen wij graag horen wat uw visie, suggestie of wens is.

Uitnodiging
U bent van harte welkom op de informatieavond op donderdag 6 februari 2003 in zalencentrum De Beurs, Heuvel 44. Aanvang van deze avond is om 19.30 uur. Tijdens deze avond zullen wij beginnen met een toelichting op de uitgangspunten. Daarna wordt aan de aanwezigen de gelegenheid geboden om hun visie, suggestie of wens kenbaar te maken.

Daarnaast bestaat in de periode van donderdag 6 februari 2003 tot en met woensdag 19 februari 2003 de mogelijkheid om uw reactie mondeling of schriftelijk aan ons kenbaar te maken. Voor een mondelinge toelichting en/of reactie kunt u tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur (of na telefonische afspraak) terecht op het gemeentehuis.

Van de ingebrachte reacties wordt een overzicht van aandachtspunten gemaakt. Deze aandachtspunten worden meegenomen bij het opstellen van het voorlopig schetsontwerp. Hierna bieden wij de mogelijkheid voor inspraak.
F(0413)481380
Plaatsen bloembakken BoskantsewegHertog Hendrikstraat maandag 27 januari overdag afgesloten.
In de Hertog Hendrikstraat wordt maandag 27 januari een bouwkraan geplaatst. De kraan belemmert de doorgang van het verkeer. De Hertog Hendrikstraat wordt daarom tussen de Laan van Mariëndael en de rotonde afgesloten voor doorgaand verkeer. De kraan wordt om 07.30 uur geplaatst en zal vrijwel de gehele werkdag blijven staan. Alle winkels blijven bereikbaar, zij het wat moeilijker dan normaal. Het verkeer wordt omgeleid.

Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481372
Op maandag 27 januari 2003 worden er bloembakken geplaatst op de Boskantseweg, mits de weersomstandigheden dit toelaten. De bloembakken worden geplaatst ter hoogte van de woningen met huisnummers 28-30 en 40-42. De Boskantseweg wordt voor deze werkzaamheden niet afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Het verkeer kan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.
De bloembakken vormen twee as-verspringingen. Deze snelheidsremmende maatregelen worden aangelegd in verband met de inrichting van de Boskantseweg en de Leunestraat tot verblijfsgebied. Hier geldt sinds kort al een maximale snelheid van 30 km/uur.

Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481372

Storten onderwaterbeton

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari wordt weer onderwaterbeton gestort. Dat storten moet in een continue proces gebeuren. Donderdagmorgen wordt 's morgens om 07.00 uur gestart. Naar verwachting is de aannemer dan vrijdagmorgen rond 07.00 uur klaar met storten. Gezien de afstand tot de woningen verwacht rijkswaterstaat dat omwonenden geen of nauwelijks last van de werkzaamheden zullen ondervinden.

F(0413)420737 (rijkswaterstaat)
Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481372
Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 spar, staande in de voortuin van de woning aan de Mariannestraat 26, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.
- 2 wilgen, staande ten zuiden van de Noordelijke Randweg, ter hoogte van het toekomstige woongebied Heikant, in verband met de aanleg van een geluidswal.
De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen. Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 4 populieren, staande in de berm van de Nieuwenhuizen, ter hoogte van het perceel met de woning met huisnummer 15.
- 11 populieren, staande op het perceel Sint-Oedenrode, sectie N nummer 31, gelegen nabij de Goeiendonk.
Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481380