Stadsdeel Amsterdam Centrum


Verhuizen met auto nu mogelijk printversie
---

Het Dagelijks Bestuur heeft op voordracht van Guido Frankfurther, wethouder Verkeer en Parkeren binnenstad besloten dat het voor personen of bedrijven die binnen het stadsdeel verhuizen vanaf heden is toegestaan de parkeervergunning mee te nemen.

Voorwaarden aan vergunning

Indien men echter van het zogenaamde vergunninggebied 5 of 6 (Oostelijke Eilanden) naar vergunninggebied 1 of 2 (Centrum) verhuist kan de parkeervergunning pas meegenomen worden indien het vergunninghouderschap tenminste gelijk is aan de duur van de wachtlijst in het nieuwe vergunninggebied.

DB komt burger tegemoet

Het Dagelijks Bestuur heeft al eerder enkele besluiten aangepast die voorvloeien uit de Parkeerverordening 2002. Deze zogenaamde uitvoeringsbesluiten vallen onder de bevoegdheid van het stadsdeelbestuur.

Het invoeren van gratis parkeren op zondagochtend en het treffen van een coulanceregeling om bedrijven aan nieuwe grensgebieden van de parkeervergunning te laten wennen is reeds eerder in werking getreden. Wethouder Frankfurther laat weten dat het Dagelijks Bestuur de burger waar mogelijk tegemoet wil komen. Vandaar dat onredelijke maatregelen opgeheven worden. Vele maatregelen die voortvloeien uit de Parkeerverordening zijn echter noodzakelijk omdat er een balans nodig is tussen wonen, werken, recreëren en het autogebruik. Het stringente parkeerbeleid zorgt ervoor dat Amsterdam leefbaar en bereikbaar blijft. Maar volgens wethouder Frankfurther moet het wel degelijk mogelijk zijn om binnen het stadsdeel te kunnen verhuizen en de auto mee te nemen.

Publicatiedatum: 22 januari 2002