Provincie Overijssel

Ruim 150.000 subsidie voor reisopera en objektentheater

Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen ruim 150.000 euro subsidie beschikbaar voor twee culturele projecten. Het grootste deel van het bedrag ( 136.134) is bestemd voor de operaproductie Arianna in Creta van de Nationale Reisopera. Objektentheater Tam Tam krijgt 14.284.

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat verschillende culturele producties een zo breed mogelijk publiek kunnen bereiken. Eerdere producties van de Nationale Reisopera waren in de Overijsselse theaters alleen in Enschede te zien. Door de subsidie van de provincie kan Arianna in Creta in de middelgrote theaters in Overijssel en de rest van Nederland uitgevoerd worden.

De subsidie voor Objektentheater Tam Tam wordt uitgespreid over twee jaar en is een aanvulling op een eerder verleende productiesubsidie van 14.450. De provincie wil het theater de mogelijkheid bieden om naast de ontwikkeling en uitvoering van de productie Noorderbeer, aanverwante activiteiten te ontwikkelen en de bijzondere positie van Tam Tam in Overijssel en (inter)nationaal te verstevigen.

Objektentheater Tam Tam wordt gerekend tot de avant garde van het Europees visueel theater. In 24 jaar hebben Gérard Schiphorst en Marije van der Sande hun eigenzinnige objectkunst ontwikkeld. Ze persen verhalen uit objecten in een esthetische zwarte en absurde stijl.

Bron: Saskia Schonewille, 038 - 425 19 20


© 22-01-2003 Provincie Overijssel