Politie Gelderland-Midden

Heelsum, bewoner (67) verjaagt mogelijke insluipers Publicatiedatum: 22-01-2003

Een 67-jarige bewoner van de Verleurweg in Heelsum heeft dinsdagmiddag twee mogelijke insluipers uit zijn woning verjaagd. Rond half een belden er twee vrouwen aan bij de woning van de Heelsummer. De vrouwen vroegen of ze binnen enkele maten op mochten nemen van de ramen en het aanrecht omdat ze kennelijk een soortgelijke woning zouden gaan betrekken. De man liet ze wel binnen maar kreeg korte tijd later argwaan, doordat een van de twee de Heelsummer voortdurend aan de praat hield en de ander uit het zicht verdween. De Heelsummer werkte beide dames vervolgens de deur uit. Gelet op hun werkwijze werd in elk geval de schijn gewekt dat de beide vrouwen dingen van plan waren die het daglicht niet verdragen. Uit de woning van de Heelsummer bleek evenwel niets vermist. Beide vrouwen werden door de bewoner omschreven als buitenlandse types met een getint uiterlijk, een zou ongeveer 30 jaar zijn geweest en gekleed in een crèmekleurige korte jas en een lange rok; de ander zou ongeveer 60 jaar zijn en kleiner zijn dan de eerste vrouw.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, flitspaal "noteert" 198 overtreders
Publicatiedatum: 22-01-2003

Een van de flitspalen op de Pleijweg-Zuid heeft in een periode van 7 dagen 198 snelheidsovertredingen vastgelegd. In de periode van 14 januari tot 21 januari passeerden in ruim 72.000 voertuigen de flitspaal. De maximumsnelheid op de Pleijweg bedraagt grotendeels 100 km/u, met enkele zones van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, inbrekers op heterdaad gepakt
Publicatiedatum: 22-01-2003

Twee mannen van 23 jaar, afkomstig uit Arnhem en Pumerend, zijn gisteravond op heterdaad aangehouden op verdenking van woninginbraak bij een flatwoning aan de Graslaan in Arnhem-Zuid. Buurtbewoners meldden rond half negen aan de politie, dat er zou worden ingebroken in de woning. Toen enkele agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij een van de verdachten aan op een pad achter de woning. Hij bleek aan de door de getuigen opgegeven omschrijvingen te voldoen en werd hierop aangehouden. Aan de voorzijde van de woning bleken de agenten de flat niet in te kunnen, waarop zij op alle adressen aanbelden. Een persoon, naar later bleek de twee verdachte, reageerde via het balkon door te zeggen dat hij naar buiten zou komen. Hij vertelde er echter niet bij aan welke kant en probeerde via de achterzijde weg te komen. Daar liep hij regelrecht in de armen van nog twee andere agenten, die daar hadden postgevat. De woning bleek overigens leegstaand te zijn. Het verdachte tweetal is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aanhoudingen in verband met drugs
Publicatiedatum: 22-01-2003

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige vrouw uit Huissen aangehouden op de Jufferstraat in Arnhem op verdenking van drugshandel. Een 28-jarige Arnhemse medeverdachte kon even later eveneens worden aangehouden. De vrouw probeerde omstreeks half twaalf op de Jufferstraat drugs te verkopen aan twee mannen en toonde hen een bolletje met vermoedelijk cocaïne. De twee mannen bleken echter twee agenten in burger te zijn. Nadat zij zich als zodanig bekend maakten werd de vrouw aangehouden. In een daarop volgend onderzoek bleek dat de drugs vermoedelijk afkomstig waren uit de woning van de 28-jarige Arnhemmer. Hij werd even later in zijn woning aan de Jufferstraat door de agenten aangetroffen en aangehouden. In de woning werd nog een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---