Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Woensdag, 22 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldiefstallen
Personeel van een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 46-jarige vrouw uit Maastricht bij diefstal van allerlei flessen parfum, ter waarde van totaal ruim 435 Euro. Daarbij maakte de verdachte gebruik van een geprepareerde tas om zo de electronische beveiliging te kunnen omzeilen. De gewaarschuwde politie heeft de geprepareerde tas in beslag genomen. Ook de gestolen parfum werd in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op. Personeel van een winkelbedrijf op In de Cramer in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagavond een 77-jarige man uit Heerlen die met een winkelkar met allerlei artikelen ter waarde van ongeveer 310 Euro, zonder daarvoor te betalen, de winkel was uitgegaan. De gewaarschuwde politie heeft de artikelen in beslag genomen en teruggegeven aan de winkel. De verdachte verklaarde de artikelen in de winkelkar voor iemand anders naar buiten te hebben gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Heerlen; tasjesroof
Een 81-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van een straatroof. Het slachtoffer liep afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen toen haar vanachter een oranjekleurige bromfiets naderde met daarop een tweetal jongens. In het langsrijden griste een van de jongens, de duopassagier haar tas uit de handen en het tweetal reed op de bromfiets er vandoor, het slachtoffer geemotioneerd / aangeslagen achterlatend (het bejaarde slachtoffer is bij de straatroof gelukkig niet ten val gekomen). In de tas bevond zich wat kleingeld.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Akerstraat in Heerlen van een 55-jarige automobilist uit Duren (D), bleek dat de Duitser onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees namelijk uit dat de man tussen 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; stadswacht
De politie heeft afgelopen dinsdagavond, omstreeks 18.30 uur op de Geleenstraat in Heerlen een 32-jarige Heerlenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een stadswacht te hebben aangesproken en gaande de woordenwisseling die ontstond, zonder enige aanleiding bedreigingen te hebben geuit tegen de stadswacht en deze ook te hebben geslagen. De politie die naar aanleiding van de melding snel terplaatse was, heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De stadswacht heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond, tussen 17.00 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Benzenraderweg in Heerlen. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben onder meer enkele sieraden gestolen. Ook in een flatwoning aan de Zeswegenlaan is diezelfde dinsdagavond ingebroken. Bewoners kwamen thuis en ontdekten de inbraak. Inbrekers zijn de flatwoning door verbreking van de toegangsdeur binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Wat er precies is gestolen moet nog worden nagekeken. Benadeelden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Kerkrade; overval benzinetankstation
Afgelopen dinsdagavond, omstreeks 20.50 uur vond een overval plaats op een benzinetankstation aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. Een met een bivakmuts gemaskerde en met een vuistvuurwapen gewapende persoon kwam de serviceshop van het benzinetankstation binnen en onder bedreiging met het vuistvuurwapen beroofde de overvaller een aanwezig personeelslid van kassageld. Met een geldbedrag ging de overvaller naar buiten / er vandoor. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen (0900 8844).

Kerkrade; gesignaleerd
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Poststraat in Kerkrade van een 23-jarige Kerkradenaar bleek dat de man gesignaleerd stond voor een hechtenis (ingevolge een rechtelijk vonnis) van 38 dagen. Daarnaast stond hij ook gesignaleerd voor nog openstaande boetes van ruim 127 Euro. De boetes werden betaald en de Kerkradenaar werd in afwachting van het ondergaan van de 38 dagen hechtenis ingesloten in het politiebureau.