Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-01-2003
1e persbericht 22 januari 2003


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Teveel gedronken
Op de Van der Helmstraat is dinsdagavond rond 22.45 uur een 62-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,70 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Op de kruising Boschdijk Zernikestraat is dinsdag tussen 10.45 en 12.20 uur een roodlichtcontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld. Dinsdag zijn tijdens een verkeerscontrole op de Aalsterweg en de Karel de Grotelaan zeven personen bekeurd. Vier voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van de helm en twee voor het parkeren op bij een bushalte.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal / heling bromfiets Op de Overpeltlaan is dinsdagavond om 21.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal c.q. heling van een bromfiets die op 11 december 2002 in Eindhoven was weggenomen. De bromfiets is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreiging
Dinsdagmorgen om 07.10 uur zijn twee Eindhovense mannen van 20 en 41 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht op 13 januari een 45 jarige man uit Reusel bij een conflict, met de dood te hebben bedreigd. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding verdachte
Een 25-jarige inwoner van Eindhoven is dinsdagmiddag om 15.50 uur op de Vestdijk aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag gepleegd op zondag 19 januari 2003 op een 32-jarige inwoner van Eindhoven. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan hals en gezicht op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Nadat een getuige meldde dat vanaf het Stationsplein een fiets weg werd genomen stelde de politie dinsdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Stationsweg werd een 34-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden met fiets. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Jongeren mishandelen man
Een man van 30 jaar uit Helmond is dinsdagavond rond 21.45 uur op de Weg naar Bakel mishandeld door een groep jongeren. Toen de man door de fietstunnel onder de N279 fietste, versperden de jongeren hem de weg. Hij maakte er een opmerking over, en reed door. De jongeren riepen hem na dat hij klappen zou krijgen, waarop de Helmonder hard wegfietste. Op de Weg naar Bakel werd hij ingehaald door een auto, die hem de pas afsneed. Er sprongen vijf jongeren uit, die de man schopten en sloegen. Daarna gingen ze er weer vandoor. Toen de politie ter plaatse was, kwam dezelfde wagen weer langsrijden. De agenten hebben de bestuurder, een man van 20 jaar uit Aarle-Rixtel, aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Autobrand
Op de Marslaan is dinsdagavond brand in een auto ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht.

Aarle-Rixtel: Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat is tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 11.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Voor zover bekend worden ongeveer 1000 Euro en een radio vermist.

Best: Bromfietsdief aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.50 uur is op de Raadhuisstraat een 14-jarige inwoner van Best aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht afgelopen zondag op de Plataan een bromfiets te hebben gestolen. De gestolen bromfiets werd achter de woning van de verdachte aangetroffen en is inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Best: Man aangehouden voor diefstal motor
Na een onderzoek heeft de politie dinsdagmiddag om 14.45 uur in de Raadhuisstraat in Best een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een motor op 14 december 2002 bij een bedrijf in Son op de 4000. Uit onderzoek bleek dat de man de motor in een gestolen bestelbus klaar had gezet om mee te nemen. De bestelbus met de gestolen motor werd kort na de diefstal in de omgeving teruggevonden. Door getuigen werd gezien dat de dader ervandoor ging. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Langstraat is dinsdag tussen 10.00 en 13.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.642 gecontroleerde voertuigen reden 85 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 137 km/u.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf de Pastoriestraat is tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 13.15 uur een beige Mercedes Benz 260 E met het kenteken XZ-24-PB gestolen.

Heeze: Dronken automobilist rijdt voortuin in
Op de Geldropseweg is dinsdagavond rond 19.30 uur een 44-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor reed hij een voortuin van een woning aan de eerdergenoemde straat in en botste daar tegen een auto. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim
1,60 weer. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hulsel: Snelheidscontrole
Op de Willibrordlaan zijn dinsdag tussen 13.50 en 16.00 uur 324 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 27 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 66 km/u.

Leende: Inbraak in woning
In een woning aan de Narcislaan is dinsdag tussen 14.30 en 22.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Het pand werd helemaal doorzocht. Het is vooralsnog onduidelijk of spullen werden weggenomen.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op de A270 zijn dinsdag tussen 14.40 en 16.20 uur 1.800 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 36 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 183 km/u.

Someren: Fietser gewond
Op de kruising Keizerstraat Dorpsweg is dinsdag rond 14.30 uur een 16-jarige fietser uit Someren in botsing gekomen met een 17-jarige bromfietser uit Someren. De fietser reed vanuit een uitrit de Keizerstraat op. Aangekomen op de eerdergenoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die van links over de Dorpsweg aan kwam rijden. De fietser liep een verwonding aan zijn knie op.

Veldhoven: Trimmer ernstig gewond
Op de Julianastraat is dinsdag rond 15.50 uur een 61-jarige trimmer uit Veldhoven zwaar gewond geraakt tijdens een verkeersongeluk met een 17-jarige Eindhovense bromfietser. De trimmer liep vanuit de Run richting Julianastraat. Bij het oversteken werd hij aangereden door de bromfietser, die over het fietspad van de Julianastraat kwam aanrijden. Hij probeerde de man nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Waalre: Sieraden en computer gestolen
Uit een woning aan de Clivialaan zijn dinsdag tussen 13.25 en 22.55 uur een computer en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.