Gemeente Uithoorn

Gemeenten aalsmeer en uithoorn verkopen kabelnetten aan cai-westland

De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn verkopen hun kabelnetten aan CAI Westland te Naaldwijk voor een brutoverkoopbedrag van EUR 10,5 miljoen. Het verkoopbedrag bestaat voor het overgrote deel uit de koopsom die CAI Westland betaalt en voor een deel uit de (netto) exploitatiebaten van beide netten over het eerste halfjaar 2003 die volgens afspraak nog aan de gemeenten toevallen.

De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn menen een goede balans te hebben gevonden tussen het financiële en het consumentenbelang. Zij zien de overgang van de kabelnetten en daarmee de belangen van hun burgers naar CAI Westland met vertrouwen tegemoet. De verschillende partijen zijn allen tevreden over de onderhandelingen die in kort tijdsbestek en onder hoge druk hebben plaatsgevonden.

Het Algemeen Bestuur van CAI Westland en de raden van Aalsmeer en Uithoorn moeten nog wel hun formele toestemming geven voor de verkoop. Als het Algemeen Bestuur en de raden akkoord gaan met de verkoop, zal ondertekening van het contract plaatsvinden op vrijdag 31 januari om 11.00 uur in het gemeentehuis van Aalsmeer.

Wat betekent dit voor de inwoners van Aalsmeer en Uithoorn? Vanaf februari 2003 zal CAI Westland de kabelnetten geschikt maken voor aansluiting op haar eigen kabelnet en op Internet. CAI Westland streeft naar ingebruikname van de kabelnetten op 1 juli 2003. CAI Westland zal dan ongeveer 40 Radiozenders en ongeveer 42 TV-zenders gaan doorgeven. Internet zal door haar dochterbedrijf Kabelfoon in verschillende varianten worden aangeboden. Het tarief voor Radio en TV wordt gelijkgetrokken aan dat van CAI Westland. Dat bedraagt EUR 10,25 incl. BTW per maand.
Op grond van een bij CAI Westland bestaande regeling krijgen inwoners van Aalsmeer en Uithoorn waarvan de
onroerende-zaakbelasting (OZB) wordt kwijtgescholden eveneens kwijtschelding van het bedrag van het kabelabonnement. Alle huishoudens in Aalsmeer en Uithoorn ontvangen binnenkort een brochure van CAI Westland met uitgebreide informatie over de mogelijkheden van het nieuwe kabelnet.