Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.55 uur) Woensdag 22 januari 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 49 jarige automobilist uit Heerlen is woensdagmorgen 22 januari 2003 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. Aan het politiebureau raakte hij buiten zinnen. Er moest gebruik gemaakt worden van pepperspray om de verdachte onder controle te krijgen. Naar aanleiding van het rijden met een hoge snelheid over de Nieuweweg te Valkenburg stelde de politie woensdagmorgen omstreeks 03.25 uur een onderzoek in. De automobilist gaf gevolg aan het stopteken waarna hij door de politie gecontroleerd werd. Na het ruiken van een alcohollucht werd van de bestuurder een alcoholblaastest afgenomen. Deze gaf aan dat er sprake was van alcoholgebruik waarna de automobilist werd meegenomen naar het politiebureau. Eenmaal aan het politiebureau ging de aangehouden verdachte geheel door het lint. Hij gooide een tafel omver waardoor een beeldscherm vernield werd en slingerde heel wat beledigingen en verwensingen naar het hoofd van de politie. Hij trad de politie zeer agressief tegemoet waarop na diverse waarschuwingen hij bespoten werd met pepperspray. Daarna kon de verdachte onder controle gebracht worden en werd hij ingesloten in een cel. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. In de loop van de morgen werd hij in vrijheid gesteld.

Maastricht, hennepkwekerij in woning autokraker aangetroffen. Een 20 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 21 januari 203 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak. Bij het onderzoek in zijn woning trof de politie een hennepkwekerij aan.
De politie werd dinsdagmiddag naar de Oeverwal te Maastricht ontboden omdat daar door een onbekende man ingebroken was in een personenauto. Op weg naar de Oeverwal kwam de politieauto een bekende op een snorfiets tegemoet gereden, komende vanuit de richting van de Oeverwal. Op de Oeverwal zelf werd een opengebroken personenauto aangetroffen. Een getuige kon een goede beschrijving van de autokraker. Het bleek de bekende op de snorfiets te zijn geweest. In de tuin van zijn woonadres in de woonwijk Witte Vrouwenveld te Maastricht werd de vermoedelijke verdachte aangetroffen waarna hij door de politie aangehouden werd. Met ouderlijke toestemming werd in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in de kelder twee autoradios aangetroffen en enkele frontjes van autoradios. Deze werden door de politie in beslag genomen. Een van deze autoradios bleek afkomstig te zijn van een auto-inbraak gepleegd aan de Frontensingel te Maastricht. Ook hier bleek de aangehouden verdachte gesignaleerd te zijn door een getuige. Bij het verdere onderzoek in de woning werd op de zolderverdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 213 henneplantjes die beschenen werden door zeven groeilampen. Verder trof de politie o.a. twee afzuiginstallaties aan, alsmede tijdschakelaars en jerrycans met voedingsmiddelen voor de hennepplanten. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. Medewerkers van Nutsbedrijven hebben vastgesteld dat er met de stroomafname geknoeid werd en de stroom illegaal betrokken werd. Tegen de bewoonster is proces-verbaal opgemaakt. De 20 jarige verdachte is in verzekering gesteld. De politie maakt van het voorval een uitgebreid proces-verbaal op.

Maastricht, dief/heler aangehouden.

Een getuige heeft dinsdagnamiddag 21 januari 2003 een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die een gestolen laptop in zijn bezit had.
De getuige zag een onbekende man dinsdagmiddag omstreeks 17.10 uur op de Parallelweg te Maastricht tussen geparkeerde autos scharrelen. Nadat hij tussen de autos vandaan kwam droeg de man een laptop en een tas bij zich en de getuige vermoedde een auto-inbraak. Hij pakte de onbekende man vast en waarschuwde de politie. Nadat de man aan de tand was gevoeld vertelde hij dat hij kort daarvoor de laptop van een onbekende verslaafde gekocht had voor een bedrag van 200 euro. Verdacht van heling werd de man door de politie aangehouden waarna hij voor verder onderzoek ingesloten werd aan het politiebureau. In zijn kleding bleek hij een vliegticket, een retourtje Venetië London, aanwezig te hebben.
Bij het verder onderzoek aan het politiebureau bleek dat kort daarvoor een 35 jarige man uit Italië bestolen was. Deze had op de Stationsstraat te Maastricht even zijn tas op de grond gezet toen hij uit zijn auto stapte en telefoon kreeg. Een langsrijdende bromfietser griste de tas weg en ging ermee vandoor. In de tas was o.a. een laptop aanwezig diverse papieren en een vliegticket. Het betrof de goederen die bij de aangehouden verdachte werden aangetroffen. De verdachte werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.