Ingezonden persbericht

Suse linux office desktop brengt microsoft office naar linux

Neurenberg, 22 januari 2003 - SuSE Linux maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van een Linux desktop-product dat gebruikers de volledige functionaliteit van programma's uit het Microsoft Office-pakket geeft.

SuSE Linux Office Desktop, dat vanaf 21 januari verkrijgbaar is, is bestemd voor kleine bedrijven met behoefte aan een gemakkelijke, voorgeconfigureerde desktop en voor prive-gebruikers zonder ervaring met Linux. Met SuSE's nieuwe desktop krijgen gebruikers de stabiliteit en flexibiliteit van Linux terwijl ze beschikken over de volledige functionaliteit en interoperabiliteit van vertrouwde toepassingen. Zo kunnen zij hun Microsoft-bestanden blijven gebruiken onder Linux of zelfs Office-programma s installeren en gebruiken op de SuSE-desktop.

SuSE Linux Office Desktop combineert de technologie en gebruiksvriendelijkheid van SuSE Linux 8.1 met beproefde tools die de migratie van Windows besturingssystemen en toepassingen vereenvoudigen. De SuSE systeemassistent YaST2 (Yet another Setup Tool) herkent automatisch bestaande installaties van Windows 95/98/ME en doet een handig voorstel voor reallocatie van de beschikbare schijfruimte en de te installeren Linux-software. Bij het gebruik van het partitioneringsprogramma Acronis OS Selector is geen technische kennis nodig om succesvol en zonder dataverlies te migreren naar Linux zelfs niet wanneer al Windows 2000 of XP is genstalleerd. Dankzij YaST2 worden hardwareonderdelen als printers, scanners, geluidskaarten, ISDN-adapters en tv-kaarten herkend en automatische geconfigureerd.

Microsoft Office of StarOffice - Keuzevrijheid!
SuSE Linux Office Desktop maakt het mogelijk bestaande gegevens te blijven gebruiken: StarOffice 6.0 van Sun Microsystems biedt toepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties en andere Office-programma's voor Linux in combinatie met volwaardige filterfuncties voor het omzetten van gegevens van en naar uiteenlopende bestandsformaten.

Codeweavers CrossOver Office 1.3.1 maakt het gebruik van vertrouwde programmas als Word, Excel en PowerPoint uit MS Office 97/2000 mogelijk, evenals Visio 2000 en andere MS-toepassingen op de SuSE desktop. Voor het eerst kan zelfs IBM Lotus Notes op een Linux-client gebruikt worden.

De gebruiksvriendelijke SuSE Linux Office Desktop-assistent verzorgt de installatie van MS-toepassingen, de printerconfiguratie, het beheer van eigen onderdelen en de integratie van netwerkdirectories.

Gebruikers kunnen als grafische desktopomgeving kiezen tussen KDE 3.0.4 en GNOME 2.0. De gemakkelijke mailprogramma's Evolution en KMail kunnen in beide desktop-omgevingen gebruikt worden. Zo biedt SuSE Linux Office Desktop alle essentiele programmas die een Office-client nodig heeft in een netwerkomgeving.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe SuSE Linux Office Desktop zal met ingang van 21 januari verkrijgbaar zijn bij diverse verkooppunten. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt EUR 139,90 per computer en is inclusief uitgebreide documentatie en 90 dagen ondersteuning bij installatie.

Over SuSE Linux Office Desktop
Voor meer informatie over de SuSE Linux Office Desktop kan u terecht op http://www.suse.de/en/officedesktop

Over SuSE Linux
SuSE Linux is een van de toonaangevende aanbieders van complete oplossingen gebaseerd op het open source besturingssysteem Linux. Naast besturingssystemen en software voor particulieren biedt SuSE softwareoplossingen en complete systemen voor de inzet van Linux in bedrijven.
SuSE steunt clienten met een breed pakket gekwalificeerde diensten voor consulting, training en support. Het bedrijf beschikt over het grootste ontwikkelingsteam voor Open Source oplossingen. De unieke productkennis die het bedrijf heeft opgedaan is op internet beschikbaar via de grootste Linux kennisdatabank ter wereld.

Bezoek voor meer informatie http://www.suse.de/en/

Voor nadere informatie:

Martina Krahmer Tjarko Rookmaker
SuSE Linux AG Effect euroPRgroep
Tel. : +49 911 740.53507 Tel.: 023 547 0797
Fax: +49 911 741.7755 Fax: 023 547 1239
mak@suse.de suse@effect.demon.nl