Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Woensdag 22 januari 2003

Born, gewond bij verkeersongeval.

Een 43 jarige automobilist uit Born is woensdagmorgen 22 januari 2003 gewond geraakt nadat hij op de Ruijtersweg te Papenhoven met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom reed. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen waar van hem een bloedproef werd genomen. Een getuige belde kort voor 02.30 uur met het alarmnummer van de politie en meldde een verkeersongeval waarbij de bestuurder tegen een boom gereden was. De politie welke onmiddellijk ter plaatse ging trof op de Ruijtersweg in Papenhoven onderdaad de auto staande tegen een boom aan. Rondom de plaats van het ongeval lagen in een straal van 12 meter de onderdelen van de auto, terwijl de gehele rechterkant van de auto weggeslagen was. De automobilist zat nog achter het stuur en was bij kennis. Wat er gebeurd was kon hij zich echter niet meer herinneren. Een alcoholblaastest gaf aan dat de bestuurder gedronken had. Het slachtoffer werd na het verlenen van eerste hulp ter plaatse door een ambulance overgebracht naar het Maasland ziekenhuis te Sittard. Bij onderzoek bleek hij een heup gebroken te hebben. Vandaag wordt hij geopereerd. Een politiearts heeft van het slachtoffer een bloedproef genomen. Voor verder onderzoek zal het bloedmonster naar het Nederlands Forensisch instituut worden gezonden. De auto werd door een bergingsbedrijf getakeld. De politie stelt een verder onderzoek in naar de toedracht van het verkeersongeval. Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek van het bloedmonster zal tegen de inwoner van Born proces-verbaal worden opgemaakt.

Beek, onderzoek brand t Gevelke.

Onderzoek van de technische recherche van de politie heeft aangetoond dat in de brandmonsters afkomstig uit het café t Gevelke te Beek sporen zijn aangetroffen die wijzen op een mogelijke brandstichting. De brand woedde op maandag 6 januari 2003 in het café gevestigd aan de Prins Mauritslaan te Beek. Na de ontdekking van de brand sloegen binnen enkele minuten de vlammen door het dak. De brandweerkorpsen van Beek en Sittard/Geleen bestreden de grote brand met vijf blusvoertuigen en met een personele inzet van dertig brandweerlieden. Na ruim een uur blussen was de brand meester, maar het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Het pand kan geheel als verloren worden beschouwd. Drie belendende perscelen liepen ook schade op. Nadat de hitte verdwenen was en er geen gevaar was voor instorting heeft de technische recherche van de politie in het pand diverse brandmonsters genomen. Onderzoek van deze monsters heeft nu uitgewezen dat er sprake is van een mogelijke brandstichting. De recherche van de basiseenheid Stein Beek Schinnen stelt een verder onderzoek in.

Sittard, man onwel.
Een 84 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmiddag 21 januari 2003 op de Rijksweg te Sittard met succes gereanimeerd. Het slachtoffer was omstreeks 14.30 uur over de Rijksweg te Sittard samen met zijn echtgenote aan het wandelen. Tijdens het wandelen zakte plotseling de man in elkaar en raakte buiten bewustzijn. Twee passanten bedachten zich geen moment en begonnen meteen met een reanimatie. Nadat de politie ter plaatse was gekomen werd door hen de reanimatie overgenomen en vervolgens overgenomen door personeel van een ambulance voertuig. Het slachtoffer werd met grote spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij bij binnenkomst bij kennis kwam. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Indien beide passanten niet zo snel en kundig hadden ingegrepen, had het ongetwijfeld anders afgelopen kunnen zijn.