Multrix verzorgt intranethosting voor Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders

Amsterdam, 22 januari 2003 - Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) heeft Multrix gekozen om de hosting en het beheer van het intranet van de stichting te verzorgen. De intranetoplossing is ontwikkeld door Cap Gemini die evenals SNG zelf voor het applicatiebeheer beveiligde toegang heeft tot de server bij Multrix.

Naast de hosting van intranet en mailserver verzorgt Multrix tevens de tweede- en derdelijns support. De eerstelijns ondersteuning aan deurwaarderskantoren loopt via het secretariaat van de SNG. Multrix heeft tevens een toepassing ontwikkeld waarmee het secretariaat van SNG mailaccounts kan aanvragen en verwijderen.

De Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) heeft als doel de gerechtsdeurwaarder-kantoren bij het gebruik van automatiseringstechnische oplossingen en ontwikkelingen te ondersteunen. De SNG heeft via een EDI netwerk een koppeling tot stand gebracht met de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Sinds 2001 is ook een koppeling met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gerealiseerd. Op deze manier kan de gerechtsdeurwaarder veilig elektronische informatiebronnen raadplegen. De informatie-uitwisseling met het GBA en de UWV levert forse besparingen op zowel aan de zijde van de gerechtsdeurwaarders, als aan de zijde van de betrokken (overheids)instellingen.

De keuze voor Multrix is ingegeven door de professionele attitude ten aanzien van de hosting. Douwe Struiksma, voorzitter van de SNG: "We hebben in het verleden een fundamentele keuze gemaakt om datgene uit te besteden wat we kunnen uitbesteden. Dat geldt ook voor ons intranet. Voor ons staat dienstverlening aan onze leden voorop en met Multrix hebben we de ervaring dat de afspraken ook worden nagekomen. Dat is voor ons grote winst, want die ervaring geldt niet voor elke ICT-leverancier, waar we mee te maken hebben gehad."

Het intranet dient ter ondersteuning van de gerechtsdeurwaarder in het verkrijgen van kennis en informatie over zijn vak en de beroepsorganisatie. Gezien de aard van de informatie die ter beschikking wordt gesteld, zijn beveiliging en beschikbaarheid van het intranet belangrijke aandachtspunten. Om aan deze eisen te voldoen heeft Multrix een aparte omgeving opgebouwd. Daarnaast biedt Multrix met managed VPN service en SSL certificaten de gewenste beveiliging van de omgeving.

Op korte termijn wil de SNG ook de huidige infrastructuur van het EDI-berichtenverkeer herzien. De wens is om het EDI-verkeer in plaats van via een gesloten netwerk, via het TCP/IP protocol te gaan inrichten. Een onderdeel hiervan is de veilige communicatie van deurwaarderskantoren met de EDI-server. SNG overweegt om ook hiervoor met Multrix samen te werken.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Great Plains, Navision en QAD.