Ingezonden persbericht


Korps: Friesland, plaats: Fryslân 22-01-2003
Politieberichten van 22/1 (07.00 - 13.00)

Blesdijke: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 06.30 uur vond op de Markeweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De vrachtauto, bestuurd door een 32-jarige inwoner van Druten, stond stil. De autobestuurder, een 48-jarige inwoner van Oldemarkt, bemerkte te laat dat de vrachtwagen voor hem stilstond en botste tegen de achterzijde van de auto. Dankzij de stootbalk aan de achterzijde van de vrachtwagen en het feit dat de autobestuurder zijn gordel droeg, liep hij lichte verwondingen op. De man werd met nek- en schouderklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Zijn auto werd totaal vernield. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Leeuwarden: dodelijke aanrijding
Woensdag omstreeks 07.30 uur vond op de kruising Planetenlaan
- Satursnusweg - Poolsterweg een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bromfiets. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Boksum, reed vermoedelijk over de Saturnusweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de vrachtwagen, die over de Planetenlaan naderde en bestuurd werd door een 28-jarige inwoner uit de gemeente
Tytsjerksteradiel. De bromfietsbestuurder werd zwaargewond overgebracht naar het MCL-Zuid, alwaar hij korte tijd later overleed aan de opgelopen verwondingen. De naam van het slachtoffer zal morgen bekend worden gemaakt.

Franeker: dodelijk bedrijfsongeval
Woensdag omstreeks 09.30 uur vond bij een
metaalverwerkingsbedrijf aan de Edisonstraat een dodelijk ongeval plaats. Een werknemer, een 21-jarige inwoner van Winsum, was bezig een zware ijzeren balk (circa 2 ton) uit een vrachtwagen te laden. Toen de balk in de strop van de kraan hing, brak de strop en kreeg de jongeman de balk op zijn lichaam. Het slachtoffer liep zodanige verwondingen op dat hij ter plaatse overleed. Bij dit ongeval werden twee ambulances en de traumahelikopter ingezet. De
arbeidsinspectie stelt samen met de technische recherche een onderzoek in. De naam van het slachtoffer zal morgen bekend worden gemaakt.

Heerenveen: vermiste man terecht
Woensdag omstreeks 11.00 uur werd de 82-jarige Albert Kros uit Mildam aangetroffen op de Jan Julia Woutersweg te Oudeschoot. De man werd gevonden door zijn vrouw. De man verkeerde in redelijke conditie (had het koud) en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Zie ook de politieberichten van 21/ (13.00 uur) t/m 22/1(07.00 uur).

Workum: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hogeterp. Het rechter voorportier en de ruit werden vernield. Uit de auto werden een
radio/cd-speler en 12 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Workum, deed aangifte.

Ook werd ingebroken in een auto, die stond geparkeerd op de Tettingburren. Het rechter voorportier werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Workum, deed aangifte.

Koudum: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Oostenveldseweg. Hier werd dezelfde werkwijze gehanteerd als in Workum. Het frontje van de radio/cd-speler werd uit het dasboard gehaald. Waarschijnlijk is men gestoord, want het frontje bleef achter op de linker voorstoel. Voor zover nu kon worden nagegaan, werd er niets weggenomen. Wel liep de auto schade op. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Koudum, heeft aangifte gedaan.

Drogeham: verzet
Woensdag omstreeks 10.05 uur werd op de Lytse Wei een 56-jarige inwoner van Drogeham aangehouden. Door een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst
Dierenbescherming werd een onderzoek ingesteld naar het couperen (staart) van honden. De verdachte was het hier niet mee eens en gedroeg zich recalcitrant. Ondanks een waarschuwing bleef hij hiermee doorgaan en wilde niet meewerken aan het onderzoek. De verdachte werd daarop aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. Bij de verdachte werden zeven honden in beslag genomen. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag om 10.45 uur is een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden in een winkel aan de Schrans. De man had een herenslip ter waarde van 3,99 euro ontvreemd. Bij het verlaten van de winkel heeft de verdachte een 39-jarige medewerker van de winkel, woonachtig in Stiens, geslagen en geknepen. De verdachte is door de politie overgebracht naar het bureau.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272