Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-01-2003 Mediaberichten 22 januari (14.30 uur)

Getuigen houden vernieler aan

ROERMOND Twee oplettende getuigen hebben dinsdagavond een 43-jarige man uit Roermond aangehouden die in de Willem van Blitterswijckstraat de antenne van een auto had afgebroken. Zij droegen de man over aan de politie die over de afhandeling van de zaak contact op nam met de officier van justitie. Daarbij bleek dat de verdachte nog een gevangenisstraf van 30 dagen uit moet zitten. Die straf is per direct ingegaan.

Autodief aangehouden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een autodiefstal. Op de Donderbergweg wilde de politie de auto (een oude Opel Kadett) controleren, maar de bestuurder daarvan reed met hoge snelheid weg over het fietspad. Verderop reed hij het park tussen de Diepenbrocklaan en de Heidebaan in en botste daar tegen een boom. De twee inzittenden sprongen uit de auto en renden weg. De bijrijder kon worden achterhaald en is aangehouden. Naar de bestuurder zoekt de politie nog. De auto bleek gestolen te zijn.

Bromfietser gewond bij aanrijding

HORN Een 17-jarige bromfietser uit Grathem heeft woensdagmorgen verschillende botbreuken opgelopen bij een aanrijding met een personenauto. Die werd bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Thorn. Op de Bergerweg sloeg de vrouw linksaf een inrit in en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis in Roermond.

Stembiljetten gestolen bij tasjesroof

PANNINGEN Samen met haar tas is een 33-jarige vrouw uit Panningen woensdagmorgen beroofd van twee stembiljetten. Van haarzelf en haar man. De vrouw rijdt vanwege een handicap met een scootmobiel en werd op de John F. Kennedylaan door een jongen van circa 14 16 jaar, beroofd van een plastic tasje dat zij in haar hand hield. Daarmee raakte zij ook de stembiljetten kwijt. De vrouw gaf bij haar aangifte aan nu niet te kunnen stemmen. Dat bleek niet het geval: na overleg met de gemeente kon zij met een geldig identiteitsbewijs toch haar stem uitbrengen.

Heftruck in brand

BLERICK Een brandende heftruck heeft woensdagmorgen voor wat commotie gezorg bij politie en brandweer. De heftruck stond in een gesloten garage aan de Dautzenbergstraat. De garage was niet zo makkelijk open te krijgen en buurtbewoners vreesden dat er mensen binnen waren, omdat er volgens hen een hennepkwekerij in was gevestigd. Inmiddels waren de huurders van de garage gewaarschuwd en terplaatse en bluste de brandweer het vuur. Nadat de rook uit de garage was geblazen, vond de politie binnen een uitgebrandde heftruck. En zakken potgrond, bestemd voor hennepteelt. Van misdrijf is niet gebleken en er waren geen mensen in de garage aanwezig.