PERSBERICHT

Bevestiging van groeiend succes in dienstverlening aan belangrijke overheden in Europa

BT sluit historisch contract met Deelstaat Beieren (Duitsland) voor herstructurering communicatienetwerk

Amsterdam, 22 januari 2003 - BT heeft vandaag aangekondigd dat het een contract heeft afgesloten met de Deelstaat Beieren (Duitsland) voor herstructurering van het complete communicatienetwerk. Het contract is de grootste commerciële opdracht voor BT ooit buiten het Verenigd Koninkrijk, met een waarde tot ¬ 200 miljoen in zeven jaar.

BT gaat het complete telecommunicatienetwerk voor overheden van de Deelstaat Beieren herstructureren. BT zal netwerklinks naar 2000 locaties in Beieren realiseren via haar MPLS (Multi Protocol Label Switching) service, met vaste-lijn voice diensten en internet-toegang. Levering van 'managed networks' en communicatie-oplossingen voor zakelijke klanten met behulp van de laatste IP technologieën is een kernactiviteit van BT. Jean-Yves Charlier, president Europe and chief of operations, BT Ignite: "We zijn verheugd dat de Deelstaat Beieren ondanks sterke concurrentie koos voor BT om dit prestigieuze project te volbrengen. Dit ondersteunt de propositie van BT als krachtige Europese partij, met een sterke aanwezigheid in Duitsland. Het illustreert ook BT's capaciteiten om aan de complexe telecommunicatie-eisen van multi-site organisaties te voldoen. We kijken uit naar een goede en intensieve lange-termijn samenwerking met de Deelstaat Beieren."

Over BT Nederland
BT Nederland is onderdeel van BT Ignite, de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie biedt BT Ignite geïntegreerde dataservices met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen. Dankzij zijn wereldwijde netwerk en zijn strategische partnerships kan BT klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië. Het aanbod van BT Ignite varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-business-oplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen. BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Ignite is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op www.bt.nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Hill and Knowlton Nederland: 020 - 404 47 07
Jeroen Hellenberg jhellenberg@hillandknowlton.com of Jeroen Gerlag jgerlag@hillandknowlton.com