Gemeente Heusden


Uitgangspunt: bewoners blijven in Drunen wonen

College van Heusden wil gesprek met directie Jacobushof Het college van Heusden wil op korte termijn een gesprek met de directie van zorgcentrum Jacobushof in Drunen. Het college schrijft dat in een brief aan de directie en de Stichting Ouderenzorg Heusden (SOH). Het college reageert hiermee op de discussie die is ontstaan over het voornemen van de directie om de bewoners van Jacobushof tijdens de verbouwing van het zorgcentrum tijdelijk te huisvesten in Kaatsheuvel. Het college twijfelt aan de noodzaak en haalbaarheid van deze oplossing, die op veel weerstand van bewoners en familieleden stuit.

Het college betreurt de inconsistentie in de informatieverstrekking die de procesgang frustreert. Het college gaat ervan uit dat huisvesting in Kaatsheuvel niet langer onontkoombaar is. Uitgangspunt bij het gesprek moet dan ook zijn dat de bewoners tijdens de verbouwing van het zorgcentrum in Drunen kunnen blijven wonen.

Met nadruk wil het college erop wijzen dat de primaire verantwoordelijkheid voor de huisvesting ligt bij de directie van Jacobushof en de stichting SOH. Het college van Heusden zal er zich in de randvoorwaardelijke sfeer evenwel sterk voor maken tijdelijke huisvesting voor de bewoners van Jacobushof in Drunen mogelijk te maken.