Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-01-2003
Persberichten woensdagmiddag 22 januari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Vervolg aanrijding alcomobilist met letsel

HOLLANDSCHEVELD Na onderzoek en het horen van de 30-jarige veroorzaker van het ongeval bleek dat de man een paar uur daarvoor bekeurd was voor het rijden onder invloed in Groningen. Daar blies de man 455 ug/l. Ondanks het rijverbod dat hij van de politie Groningen kreeg is de man gaan rijden. Er is proces-verbaal opgemaakt. Het letsel bestond uit diverse kneuzingen en hoofdletsel.

Woninginbraak

PATERSWOLDE Afgelopen nacht vond er aan de Novastraat een woninginbraak plaats. De buit bestond uit een mobiele telefoon.

RODEN Vannacht werd er getracht in te breken in een woning aan De Hulst. Er werd braakschade aan een kozijn(twee boorgaten) aangetroffen. Door gaatjes te boren in het kozijn en daarna de hendels op te beuren probeert men het raam te openen. Hier lukte dat niet.

Winkeldiefstal

ASSEN Vanmorgen werd een winkelend echtpaar uit Assen betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Industrieweg. De 40 jarige man stak meerdere pakjes paling en garnalen ter waarde van 81,= onder zijn jas. Hij werd na het passeren van de kassa gesnapt. Zijn 34-jarige echtgenote stak een flacon shampoo in haar binnenzak. Toen ze zag dat haar man gesnapt werd en zelf nog niet de kassa gepasseerd was legde ze de shampoo terug. De man werd bekeurd en kreeg een dagvaarding van 190,=

.