Gemeente Stede Broec

22-1-2003
OPNIEUW ACTIE ASBEST

WLTO en SUM werken samen bij actie bouwasbest

Behalve agrarische bedrijven kunnen ook andere bedrijven en particulieren in Westfriesland met asbesthoudende daken in 2003 meeprofiteren van de Actie Bouwasbest. De actie is een initiatief van de Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (WLTO) en Samenwerking Uitvoering Milieutaken (SUM) en wordt gesteund door gemeenten. Dankzij scherpe contracten met asbestverwijderingsbedrijven en dakdekkers kunnen bedrijven en particulieren profiteren van scherpe prijzen en een betrouwbare aanpak. De Westfriese gemeenten hebben voor twee jaar een collectieve sloopvergunning afgegeven.

Particulieren met gebouwen met daken groter dan 35 m2 (schuren bijvoorbeeld) kunnen gebruikmaken van de regeling, evenals bedrijven. Het gaat uitsluitend om dakbedekking en beschot van asbestcement. Het verwijderen van asbest binnen gebouwen vraagt een geheel andere aanpak en is gebonden aan andere regels. De eerste fase van de Actie Bouwasbest was gericht op het opruimen van los asbest op agrarische erven in Noord- en Zuid-Holland. Ruim 1.500 bedrijven leverden toen circa 1.350 ton asbest in.

Soms bouwvergunning
Als het gekozen nieuwe dak door materiaal en kleur afwijkt van het oude dak, moet ook een bouwvergunning worden aangevraagd. Dit moet u zelf regelen. Overleg daarover altijd even met de afdeling Bouw- en woningtoezicht. Bij deze afdeling is ook de folder af te halen met uitgebreide informatie over de actie, inclusief de prijzen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de WLTO-infolijn: 023 - 5162360.