Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

22-01-2003
Extra subsidie voor Vlijt en Volharding

De Alphense harmonie Vlijt en Volharding krijgt met ingang van dit jaar zo'n 3500 euro extra subsidie. Dat heeft de muziekvereniging vooral te danken aan de harde groei van het ledental. Vorig jaar meldden zich twintig nieuwe muzikanten aan. Het aantal leden bij het groot orkest en het opleidingsorkest is daardoor gestegen naar ruim honderd.
Hoe leuk hij het enthousiasme om muziek te maken onder de Alphense bevolking ook vindt, de grote groei brengt volgens penningmeester R. Dilven ook zorgen met zich mee. "Dit ledental is vrij massaal voor een klein dorp waardoor het niet gemakkelijk is om voldoende geld bij elkaar te krijgen om de vereniging te laten draaien." "Dit jaar moeten we zeker al voor 10.000 euro nieuwe instrumenten kopen omdat de oude echt aan vervanging toe zijn. En onze harmonie heeft zowel instrumenten als uniformen in eigen beheer. Dat kost geld", aldus Dilven.
Vorig jaar heeft de harmonie een nieuwe sponsoractie gehouden. Dat potje is mede bedoeld voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Daarnaast worden volgens Dilven fondsen aangeschreven. Met de stijging van het ledental nemen ook de opleidingskosten toe. Dat gebeurt bij Vlijt en Volharding door professionele mensen. Ook voor die extra kosten is de verhoging van de subsidie bedoeld evenals voor de hogere huurprijs die de vereniging voor de oefenruimte in cultureel centrum Den Heuvel moet betalen.
In totaal krijgt de harmonie nu 23.260 euro subsidie van de gemeente Alphen-Chaam.

Gelezen in: