Politie Zaanstreek-waterland

10:00 21-JAN-03
loc.: PURMEREND, HOORNSELAAN
Verkeerscontrole
Bij een algemene verkeerscontrole tussen 10.00 en 11.15 werden 16 processenverbaal uitgereikt; 13 voor het niet dragen van de gordel, 2 fietsers roodlicht negeren, 1 voetganger roodlicht negeren.

22:25 20-JAN-03
loc.: PURMEREND, PLANETENSTRAAT
Gezocht: eigenaar gestolen fiets
De politie wil graag vrij nieuwe, blauwe damesfiets merk 'Union De Luxe' terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. Een getuige zag twee fietsen in de bosjes liggen en waarschuwde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, kon een verdachte van fietsendiefstal worden aangehouden. Eén van beide fietsen was toen inmiddels al verdwenen.

02:22 22-JAN-03
loc.: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG
Auto in beslag genomen
De politie hield vier mannen uit Alkmaar in de leeftijd van 19 tot 25 jaar aan die in een auto met gestolen kentekenplaten zaten. Bij onderzoek in de auto werden een vuurwapen, een mes en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Een van de verdachten bleek ook metalen handboeien bij zich te hebben. De auto en goederen werden in beslag genomen en verdachten ingesloten. De eigenaar van de auto is in verzekering gesteld.

14:42 21-JAN-03
loc.: PURMEREND, OOSTERVENNE
Babbeltruuk
Een man die zich uitgaf als medewerker van de bank, heeft een bankpas afhandig gemaakt van 80-jarige vrouw en een 88-jarige man uit Purmerend. De man werd bij thuiskomst aangesproken door een onbekende man. Deze vertelde hem dat hij van de bank was en vroeg of hij even mee naar de woning mocht komen. Eenmaal binnen beweerde hij dat oudere mensen een nieuwe bankpas krijgen met een makkelijkere pincode. Vervolgens werd de bankpas aan de man meegegeven. Het betreft een blanke man van tussen de 50 en 55 jaar oud, tussen 1.75 cm en 1.80 cm lang en met kort donker, grijzend haar.

15:58 21-JAN-03
loc.: PURMEREND, VOORUITSTRAAT
Schroeftol en DVD-speler gestolen
Bij een inbraak in een woning is een schroeftol en een DVD-speler gestolen. Men kwam binnen door de ruit van de achterdeur eruit te halen.

08:49 22-JAN-03
loc.: PURMEREND, RIVIERENLAAN
Geld gestolen uit kerk
Bij een inbraak in een kerk is geld gestolen. Men kwam binnen door het slot van de voordeur te forceren. De hele kerk werd doorzocht.

07:39 22-JAN-03
loc.: BROEK IN WATERLAND/ PROVINCIALEWEG/ OVERLEKERGOUW Auto te water
Bij een botsing met een vrachtwagen is een auto in het water terecht gekomen en raakte de bestuurster licht gewond. Vrachtauto botste tegen de achterzijde van de personenauto waardoor deze naar de linker kant van de rijbaan schoot, in de berm tegen een boom botste en in het water belandde. De bestuurster, een 47-jarige vrouw uit Purmerend, kon op eigen kracht uit het voertuig komen en werd met kneuzingen en pijn in de nek overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf en met behulp van brandweerduikers uit het water getakeld.

07:57 22-JAN-03
loc.: ZAANDAM, ZUIDERVAART
Inbraak in school
Bij een inbraak in een school werden een aantal radiocombinaties gestolen. Men kwam binnen door een stoeptegel door een raam te gooien.

11:00 22-JAN-03
loc.: PURMEREND, WORMERPLEIN
Vuurwerk in beslag genomen
Bij een ontruiming door de deurwaarder werd in een pand vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. Het gaat om 23 100.000-klappers en enkele dozen met vuurpijlen.