Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

PEPC worldwide lanceert wereldwijde merknaam en logo voor digitale krantenkiosk

DEN HAAG, 22 Januari, 2003 PEPC Worldwide, wereldwijd distributeur van dagverse nationale en internationale krantentitels, heeft vandaag International Newspaper KiOSK als de nieuwe merknaam voor de digitale krantenkiosk aangekondigd. International Newspaper KiOSK vervangt de voorheen gebruikte namen PRESSPOINT" en PEPC Newspaper Vending Unit. Internationale reizigers kunnen middels de International Newspaper KiOSK de dagverse editie van 112 kranten uit 47 landen digitaal printen. De kiosken worden wereldwijd geïnstaleerd in hotellobby s, luchthavens en business centra.

PEPC heeft tevens de domeinnaam www.newspaperkiosk.com gekocht. Deze site is op dit moment geïntegreerd in PEPC s website www.pepcworldwide.com. In de loop van dit jaar wordt www.newspaperkiosk.com een zelfstandige, op consumenten gerichte website die met name zal worden gebruikt voor de promotie van de International Newspaper KiOSK en de beschikbare kranten.

PEPC heeft gekozen voor een geleidelijke implementatie van de nieuwe merknaam. Het proces zal naar verwachting eind maart 2003 worden afgerond.

Deze merknaam beschrijft exact wat de machine inhoudt , zegt Rob Dorpmans, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. PEPC speelt internationaal een voortrekkersrol op het gebied van digitale krantendistributie. Deze merknaam stelt ons in staat internationale reizigers wereldwijd op een uniforme en consistente manier te benaderen.

De kiosken worden geplaatst op locaties waar veel internationaal publiek samenkomt, zoals hotels, luchthavens en business centra. Een touchscreen leidt de reiziger in vier eenvoudige stappen naar de gedrukte versie van de gewenste krant. Binnen twee minuten rolt de versgeprinte krant uit de kiosk, op A3 formaat geprint en op drie plaatsen geniet. De geprinte kranten hebben dezelfde lay-out en inhoud als de edities die de lezers gewend zijn thuis te lezen. Onder de beschikbare kranten bevinden zich De Telegraaf, Nederlands Dagblad, Algemeen Dagblad, Le Soir (Belgie), USA Today (Verenigde Staten), The Los Angeles Times (Verenigde Staten), El Pais (Spanje), Le Monde (Frankrijk), Times of India (India) en Sports Nippon (Japan).

Over PEPC Worldwide: PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld, de International Newspaper KiOSK, die on-demand, direct de laatste editie van de bij PEPC aangesloten kranten print. De door PEPC ontwikkelde state-of-the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolkingwww.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht