Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2003 Persbericht hennepkwekerij in Geleen (HP 16.00 uur) Woensdag 22 januari 2003

Geleen, hennepkwekerij in woning / boete 1800 euro

De politie heeft woensdagmorgen 22 januari 2003 in een woning aan de Oranjelaan te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de bewoner een transactievoorstel gedaan van 1800 euro.
Na het ruiken van een sterke hennepgeur rondom de woning stelde de politie woensdagmorgen omstreeks 08.15 uur een onderzoek in de betreffende woning aan de Oranjelaan in. In aanwezigheid van de bewoner trof de politie in de kelder een inwerking zijnde hennepkwekerij aan bestaande uit 174 hennepplanten. Deze werden beschenen door 8 assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter alsmede een afzuiginstallatie, ventilatoren, een verwarmingsinstallatie, groeimiddelen en acht transformatoren aan. Na monsterneming van de planten en na overleg met de officier van justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. De officier van Justitie bepaalde dat aan de Bewoner een transactievoorstel van 1800 euro aangeboden kon worden. Bij niet betalen moet de bewoner zich op 31 maart bij de Officier van Justitie verantwoorden.