Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-01-2003 2e persbericht 22 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist bedreigt politiesurveillanten tijdens verkeerscontrole
Op de Johannes Buijslaan zijn woensdagochtend rond 10.10 uur twee politiesurveillanten door een 53-jarige automobilist uit Eindhoven bedreigd. Dit gebeurde nadat de man een bekeuring had gekregen van de politiesurveillanten. Vervolgens zag de man kans om te ontkomen. De politie ging op zoek naar de verdachte en ging naar zijn woning in het stadsdeel Strijp. Daar troffen ze de verdachte niet aan, maar wel een hennepkwekerij met 148 planten aan. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte meldde zich korte tijd later op het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw gewond na poging beroving
Een vrouw van 65 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 12.45 uur gewond geraakt na een poging tot beroving. Toen de vrouw op de Strijpsestraat fietste, werd ze rechts ingehaald door een bromscooter met twee jongens erop. Die probeerden de tas van haar stuur te pakken. Omdat het hengsel van de tas om het stuur zat gedraaid, lukte dat niet. De vrouw werd wel uit haar evenwicht gebracht, waardoor ze van haar fiets viel. Ze raakt gewond aan haar hoofd en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn ervandoor gegaan.

Eindhoven: Man vernielt ruit
Een man van 34 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden omdat hij een ruit van het stadskantoor in Eindhoven vernield zou hebben. Het gaat om een raam van 1,5 meter bij 2,5 meter. De man zou de ruit met een steen hebben ingegooid omdat hij vond dat hij niet goed genoeg geholpen was. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Helmond: Gereedschap weg bij inbraak
Bij een inbraak in een berging van een flat aan de Rembrandtlaan is een hoeveelheid gereedschap gestolen. Dat gebeurde dinsdag tussen 7.00 en 18.00 uur. Er verdwenen onder meer een boormachine, een slijpmachine, een schaafmachine en een scheerapparaat. Het slot van de berging was opengebroken.

Helmond: Fietster gewond
Op de Jan Stevensstraat is woensdag rond 10.20 uur 37-jarige fietster uit Helmond gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 35-jarige automobiliste uit Helmond uit een parkeervak draaide en in botsing kwam met de fietster die over de eerdergenoemde straat reed. De fietster liep een verwonding aan haar knie op. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

Helmond: Frisdrank en erwtensoep weggehaald
Uit een verenigingsgebouw aan de Veldbeemd zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ruim twintig blikjes frisdrank en twee blikken erwtensoep gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Van Diemenstraat is tussen dinsdag 23.10 uur en woensdag 8.15 uur een grijze Mercedes Benz 190 met het kenteken GN-PF-82 gestolen.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Houtse Parallelweg zijn woensdag tussen 9.25 en 13.00 uur 740 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 74 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Bakel: Geld, sigaretten en cds weggehaald
In een horecagelegenheid aan de Van de Poelstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand werden enkele honderden Euros weggenomen, een grote hoeveelheid sigaretten, ruim twintig CDs en sleutels.

Eersel: Inbraak in vrachtwagen
Op een parkeerplaats langs de A67 is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een vrachtwagen. De huif van het voertuig was opengesneden. Uit de vrachtwagen zijn een nog onbekend aantal TVs weggenomen.

Geldrop: Sieraden en geld gestolen
In een woning aan de Papenvoort is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het pand werden sieraden en een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan het St. Jozefplein is woensdag rond 14.15 uur een 58-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw had een tas over haar schouder hangen. Toen de vrouw bij de kassa wilde betalen merkte ze dat de ritssluiting van haar tas openstond en haar portemonnee weg was. In haar portemonnee zaten een pasje en ongeveer 50 Euro.

Geldrop: Fietstas met inhoud gestolen
Woensdag tussen 12.30 en 13.00 uur is de fietstas van een 52-jarige vrouw uit Eindhoven weggenomen toen ze vanuit de Beneden Beekloop in Geldrop naar Eindhoven fietste. In de fietstas zat een handtas met daarin twee brillen, een GSM, enkele pasjes, sleutels, een portefeuille en een portemonnee met 150 Euro.

Deurne: Roodlichtcontrole
Op de kruising Heuvel Stationsstraat Lagekerk is woensdag tussen 7.30 en 8.30 een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij werden twee bekeuringen uitgedeeld voor rijden door rood.

Nuenen: Aanhouding na inbraak
Vanmorgen om 04.35 uur is er op de Mgr. Cuytenlaan een 38-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijf aan De Smidse. Toen hij zag dat hij ontdekt was rende hij hard weg maar werd door een nog snellere collega aangehouden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Op de Run is woensdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 30 bekeuringen uitgedeeld. 28 voor het niet dragen van de autogordel, een voor een verlopen rijbewijs en een voor het niet handsfree bellen.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Kapelstraat Zuid is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door de ruit van een toegangsdeur in te slaan. Uit het pand werden een aantal naaimachines weggenomen.

Veldhoven: Aggregaat gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Vessemsedijk is tussen dinsdag 20.45 uur en woensdag 9.00 uur een aggregaat gestolen. Een ruit aan de achterkant van de garage werd vernield om binnen te komen.