Nieuwsbericht

maandag, 22 januari 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Weet waarvoor u betaald
Egmond Binnen, dinsdag 21 januari 2003.
Disdag heeft een inwoonster van Egmond Binnen aangifte gedaan van een poging tot oplichting. Zij kreeg van een telefoonmaatschappij een betalingsherinnering toegestuurd. Bij bestudering van de nota bleken veel zaken niet te kloppen zoals het rekening- en bankrekening. Toen de vrouw ging informeren bij de telefoonmaatschappij bleek dat men wel vaker dit soort klachten kreeg. Het is dan ook zaak dat u goed kijkt wat u moet betalen en aan wie.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, woensdag 22 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Laan van Straatsburg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Bromfietser gewond na aanrijding
Alkmaar, woensdag 22 januari 2003.
Woensdagmorgen vond een aanrijding plaats op de kruising van de Oude Hoeverweg met de Beethovensingel. De bestuurster van een bromfiets, een 16-jarig meisje uit Heerhugowaard reed over de Oude Hoeverweg en verleende, toen zij linksaf wilde slaan, geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietster raakte hierbij gewond aan haar hoofd en enkel. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Gereedschap gestolen.
Heerhugowaard, woensdag 22 januari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Costerstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. Vanuit het pand werden onder anderen twee slijptollen, een boormachine en twee lastrafo's weggenomen. Ook bleken een scooter en een motorjack te zijn verdwenen.

Verkeerscontroles
Castricum, woensdag 22 januari 2003.
Woensdagmorgen werden op twee plaatsen op de Pieter Kieftstraat verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controle werden 24 bestuurders van (brom)fietsen bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Twee bestuurders van bromfietsen kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen. Tot slot bleken vier bromfietsen een te hoog motorvermogen te hebben. De bestuurders van deze voertuigen werden eveneens bekeurd.

Vrouw gewond na aanrijding
Alkmaar, woensdag 22 januari 2003.
Vanmorgen vond een ongeval plaats op de kruising van de Ommering met de Westdijk. De bestuurster van een personenauto, een 30-jarige vrouw uit Beverwijk bracht, in verband met het oranje verkeerslicht, haar auto tot stilstand op de rijbaan van de Ommering. De chauffeur van een achter haar rijdende vrachtauto, een 65-jarige man uit IJmuiden, had dit te laat in de gaten en botste tegen de achterzijde van de auto van de vrouw. Hierbij raakt de vrouw gewond aan haar nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Burgervlotbrug, dinsdag 21 januari 2003.
Op de Rijksweg is tussen 15.10 en 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 2570 voertuigen gecontroleerd waarvan 117 een proces-verbaal hebben gekregen. De hoogste gemeten snelheid bedraagt 124 km/u. De maximumsnelheid bedraagt er 50 en 80 km/u voor respectievelijk binnen en buiten de bebouwde kom. Middenmeer, woensdag 22 januari 2003.
Op de Alkmaarseweg is tussen 07.15 en 08.30 gecontroleerd op snelheid. Van de 600 voorbijkomende voertuigen reden er 4 te hard. De bestuurders krijgen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 94 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.

Politie surveilleert onopvallend
Den Helder, dinsdag 21 januari 2003.
In de Eendrachtstraat is omstreeks 16.00 uur gericht toezicht gehouden op de openbare orde en veiligheid. Dat gebeurde met een onopvallende dienstauto en politieambtenaren in burger. Daarbij zijn drie procesverbalen uitgedeeld wegens het rijden zonder helm en is eenmaal bekeurd voor het rijden door rood licht.

Aanrijding met lichte verwonding
Den Helder, dinsdag 21 januari 2003.
Omstreeks 18.00 uur is een aanrijding ontstaan op een kruising in Doorzwin. Een 16-jarig meisje op een bromfiets uit Den Helder kwam van een woonerf en stak de weg over naar een ander woonerf. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 46-jarige automobiliste uit Den Helder. Daardoor ontstond een aanrijding waarbij het meisje haar linkervoet bezeerde. Zowel de bromfiets als de auto liepen beschadigingen op.

Rijbewijs ingevorderd
Middenmeer, dinsdag 21 januari 2003.
Omstreeks 19.50 uur is een 37-jarige motorrijder uit Schagen aangehouden op de Schagerweg wegens een snelheidsovertreding. Hij was tegen de lamp gelopen tijdens een radarcontrole. De meting wees uit dat hij 161 km/u reed in plaats van de maximaal toegestane 80 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Controles op fietsverlichting
Wieringerwerf, woensdag 22 januari 2003.
Op de Medemblikkerweg zijn vanochtend vijf fietsers bekeurd voor het niet, of op onjuiste wijze, voeren van de wettelijk verplichte fietsverlichting.
Den Helder, woensdag 22 januari 2003.
Op de Nieuweweg is tussen 07.30 en 08.15 uur gecontroleerd op fietsverlichting. Daarbij zijn 10 scholieren op de bon gezet wegens het niet, of op onjuiste wijze, voeren van de wettelijk verplichte fietsverlichting.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontroles
Bovenkarspel, dinsdag 22 januari 2003.
Dinsdag tussen 07.35 en 13.30 uur werden op de Drechterlandseweg in Bovenkarspel en Hoogkarspel, de Lageweg in Schellinkhout en de Provincialeweg te Venhuizen snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaats: 80 km/u
Aantal passanten: 4030
Aantal overtredingen: 61
Hoogst gemeten snelheid: 117 km/u

Tijdens snelheidscontroles op de Dijkweg in Lambertschaag en het Binnenwijzend in Westwoud werden in totaal 20 bestuurders bekeurd in verband met snelheidsovertredingen. In Westwoud werd een hoogste snelheid gemeten van 101 km/u op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Op de Dijkweg in Lambertschaag werd een bestuurder betrapt op een snelheid van 127 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Uitslaande brand in opslagplaats voor jachten
Medemblik, dinsdag 21 januari 2003.
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur is een grote brand uitgebroken bij een bedrijf voor reparatie, onderhoud en stalling van (zeil)jachten aan het industrieterrein aan de Overleek in Medemblik. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Ook is er wat asbest vrijgekomen. De brand betrof zes loodsen die aan elkaar zaten, waarvan de buitenste twee grotendeels gespaard zijn. In één van de buitenste loodsen zitten drie bedrijven die waterschade hebben opgelopen. In de middelste vier loodsen stonden voornamelijk (zeil)jachten opgeslagen, waarvan het grootste gedeelte volledig verbrand is. De brand werd opgemerkt door een buurtbewoner en een medewerker van een bedrijf dat in de buurt gehuisvest is. Het aantal jachten dat opgeslagen stond wordt rond de tachtig geschat, wat een totale schade van ongeveer 30 miljoen euro aan de jachten betekent. Het is nog niet bekend wat de schade aan de loodsen is. Tegen eerdere berichtgeving in, zijn niet de productiehallen van jachtwerf Conyplex afgebrand. Aangezien veel jachten gastanks aan boord hadden, was er explosiegevaar. Af en toe ontplofte een tank wat het vuur deed oplaaien. Omstreeks 2.00 uur woensdagochtend werd het sein ''brand meester'' gegeven. De brand is vermoedelijk begonnen in de omgeving van een spuitcabine in een van de loodsen. De technische recherche is met het onderzoek bezig. De brandweer is tot ver in de volgende ochtend aan het nablussen geweest. Bij de brand is asbest vrijgekomen dat in de richting van de polder is gewaaid. Twee woningen die in dit gebied staan, zijn tijdelijk ontruimd geweest. De bewoners hebben de nacht in een hotel doorgebracht en konden de volgende ochtend terug naar huis. De asbest is in de loop van woensdagochtend en -middag geruimd en vormt verder geen gevaar voor de volksgezondheid. Bij de brand zijn ongeveer 130 brandweermensen en 40 politiemensen ingezet. Tevens stond er een ambulance stand-by voor het geval er gewonden zouden vallen.