Gemeente Emmen


---

Persbericht: Aanpak wateroverlast Emmerhout, 22 januari 2003

Geld beschikbaar voor problemen Iemenhees/Kinholt

Aanpak wateroverlast Emmerhout

Zodra de weersomstandigheden het toelaten worden de werkzaamheden in de Laan van de Iemenhees en de Laan van het Kinholt in Emmerhout vervolgd. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft geld beschikbaar gesteld om de wateroverlast in beide straten definitief te beëindigen.

Onder de vlag van Onze Buurt aan Zet (onderdeel van het Grotestedenbeleid) worden maatregelen getroffen om èn de wateroverlast tegen te gaan èn de sociale veiligheid te verbeteren. Samen met de buurtbewoners is hieraan in eerste instantie prioriteit gegeven.

Wateroverlast
Verschillende maatregelen moeten er toe leiden dat de wateroverlast wordt bestreden. Het herstraten van een aantal hofjes aan de Laan van de Iemenhees en het afgraven en wijzigen van de beplanting in het openbaar groen zijn hiervoor het meest ingrijpend.

Sociale veiligheid
Naast deze maatregelen tegen de wateroverlast, is sociale veiligheid een belangrijk punt. Het verbeteren van een fietspad en de doorzicht, onder andere door verbetering van de verlichting, worden dan ook in dit plan meegenomen.
De kosten van het geheel zijn geraamd op 89.450. Dekking wordt gevonden in het gemeentelijk Knelpuntenfonds en Onze Buurt aan zet-gelden.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen