Gemeente Emmen


---

persbericht: Aanpak problemen Veenoord-Zuid, 20 januari 2003

Verbetering sociaal leefklimaat in wijk

Partijen slaan handen ineen bij aanpak Veenoord-Zuid

Verschillende instanties die werkzaam zijn in Veenoord-Zuid ondertekenen op 23 januari een convenant met afspraken over de samenwerking in deze wijk. Gezamenlijk met de bewoners werken de instanties aan zaken als het vergroten van de veiligheids-gevoelens, het verminderen van eenzaamheid, het versterken van de saamhorigheid en het stimuleren van sociale contacten in Veenoord-Zuid. De betrokken instanties zijn: Stichting Woonservice Drenthe, Stichting Alcides, Stichting Zes, Stichting Buurtbeheer Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Zandpol en Schoonebeek, de politie Drenthe wijkeenheid Emmen-Zuid, de provinciale organisatie STAMM en de gemeente Emmen.

Gezamenlijk met een bewonersgroep hebben deze instanties een plan van aanpak opgesteld voor Veenoord-Zuid. Belangrijkste doel van de aanpak is het versterken van de onderlinge betrokkenheid van de bewoners, hun zelfredzaamheid en hun deelname aan het maatschappelijke leven. Ook wordt er gewerkt aan het verminderen van de overlast, het versterken van de buurtvoorzieningen en worden de laatste fysieke knelpunten van de renovatie en herinrichting opgelost.

Uitvoering
Inmiddels is al het een en ander gerealiseerd. Het groen in de wijk is flink opgeknapt, er functioneert een buurtcentrum en een aantal bewoners maakt een buurtkrant. Er gaat echter nog meer gebeuren. Politie en opbouwwerk zijn als koppel de komende twee jaar nadrukkelijker aanwezig in Veenoord-Zuid. Gezamenlijk leggen zij contacten met individuele bewoners en bewonersgroepen. De zeven instanties werken op projectbasis samen aan de verbetering van het sociaal leefklimaat. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor nieuwe ontwikkelingen als het Jeugdbeleid en sociale activering.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen