Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente koopt Knop-Op terug

Foto: Peter Molkenboer

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft jongerensociëteit Knop-Op teruggekocht voor 0,45. Op donderdag 16 januari werd de koopovereenkomst ondertekend door wethouder De Bruin en de voorzitter van de vereniging Knop-Op, de heer Van Vliet. De gemeente gaat het gebouw voortaan verhuren aan de Stichting Jongerenwerk, waardoor het gebruik als jeugdaccommodatie kan worden voortgezet. Dit jaar zal het pand elke week één middag en twee avonden geopend zijn voor de jongeren van s-Gravenland en Capelle-West.

De Vereniging Jongerensociëteit Knop-Op kocht het gebouw aan de Cornelis de Houtmanstraat 52 in Capelle-West in 1989 van de gemeente voor één ouderwetse Hollandse gulden. In het koopcontract is toen onder meer opgenomen dat de gemeente een eerste recht van terugkoop heeft. Het bestuur van de vereniging Knop-Op heeft meegedeeld na 27 jaar te stoppen met zijn werkzaamheden. De gemeente is aangeboden het pand terug te kopen.

Capels Compliment
Wethouder Wim de Bruin reikte het Capels Compliment uit aan het bestuur van de vereniging Knop-Op, in de persoon van de heer Van Vliet. De heer Van Vliet is de initiator geweest tot de oprichting van Knop-Op. Met de uitreiking van dit Capels Compliment eert de wethouder het gehele bestuur van Knop-Op voor de vele inspanningen die zij de afgelopen 27 jaar heeft geleverd. De onderscheiding werd uitgereikt na de ondertekening van de koopovereenkomst.