Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-01-2003 Persbericht Den Bosch

VERDACHTEN HELING AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Woensdagochtend zijn in een woning op de Tweede Hambaken in `s-Hertogenbosch een 51-jarige man, een 18-jarige man en een 19-jarige vrouw, allen inwoner van `s-Hertogenbosch, aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal en heling van diverse artikelen zoals kleding, schoenen en lingerie. Een toevallige getuige ziet in de nacht van dinsdag op woensdag dat een witte bestelbus dicht tegen de voordeur van een woning aan de Tweede Hambaken geparkeerd wordt en belt de politie. Eerder die nacht meldde een getuige aan de politie dat er ingebroken werd in een vrachtwagen die stond op een parkeerplaats aan de A-50 nabij Geffen. Daarbij zou een bestelbus betrokken zijn. Na onderzoek worden in de woning op de Twee Hambaken vervolgens diverse dozen met textiel aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekering gesteld. De waarde van de aangetroffen goederen is nog onbekend.

OPENBAAR DRONKENSCHAP, `s-Hertogenbosch

Een 33-jarige inwoner van Rosmalen is dinsdagmiddag aangehouden op het Stationsplein in `s-Hertogenbosch. De man gedroeg zich vervelend in een horecagelegenheid aan het stationsplein. De gearriveerde politie vroeg de man het pand te verlaten. Eenmaal buiten gedroeg de man zich wederom lastig. Hij was zeer onvast ter been daar hij vermoedelijk onder invloed was van alcohol. Daarop is hij aangehouden inzake openbaar dronkenschap. De man uit Rosmalen is meegenomen naar het politiebureau en is woensdagmorgen met een proces-verbaal heengezonden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, `s-Hertogenbosch

Een 53-jarige Bosschenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De politie zag de man in zijn auto rijden over de Kooikersweg in zijn woonplaats. Na controle bleek hij bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN BEROOFD, `s-Hertogenbosch

Een 47-jarige Bosschenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.15 op de Maaspoortweg beroofd. De man had een lekke band en stopte zijn auto. Toen hij bij zijn auto stond, werd hij plotseling van achteren vastgepakt door twee onbekende mannen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en hij kreeg een klap op zijn hoofd met het wapen. Vervolgens werden sieraden van hem afgenomen. Het slachtoffer moest zich aan een verwonding aan het hoofd in het ziekenhuis laten behandelen. De verdachten hebben het vuurwapen achtergelaten. Het wapen bleek van plastic te zijn en het had sterke gelijkenissen met een echt vuurwpen. De politie onderzoekt de zaak. Mensen die iets gezien hebben dat te maken heeft met de beroving, wordt dringend verzocht contact op te nemen met politie district Den Bosch, team Noord-West op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GESTOLEN GOEDEREN, `s-Hertogenbosch

In een woning aan de Zesde Slagen in `s-Hertogenbosch heeft de politie woensdagochtend een hoeveelheid goederen, waaronder spijkerbroeken en parfums, aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. In de woning werd eveneens apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 33-jarige Bosschenaar is aangehouden. De goederen zijn inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL BEDRIJFSAUTO, Rosmalen

Onbekenden namen vannacht vanaf de Mariastraat in Rosmalen een bedrijfsauto weg. Het betrof een witte Mercedes, type 408 D voorzien van het kenteken VL-62-JK. Het voertuig is te gebruiken om auto`s mee te vervoeren.