Gemeente Leeuwarden

Verkeers- en VervoerPlan positief ontvangen

GVVP vergadering 21/1/2003 Veel positieve reacties over het Gemeentelijk Verkeers- en VervoerPlan (GVVP) tijdens de vergadering van de commissie Stadsontwikkeling op dinsdag 21 januari. Van de ongeveer 50 belangstellenden waren er 7 die de kans grepen om hun mening kenbaar te maken. Punten van kritiek waren er onder andere over de maatregelen aan de rondweg, de milieuparagraaf en de bereikbaarheid van de wijken.

Positieve punten die uit het GVVP naar voren kwamen zijn onder andere de aanleg van nieuwe fietspaden, het autovrij maken van de binnenstad en het verder uitwerken van het project FecCity-bus. Verder waren er veel complimenten over de mate waarin het college van burgemeester en wethouders geluisterd heeft naar de verschillende partijen. De heer Van der Berg van de Vereniging Bedrijfsleven Leeuwarden zei hierover: 'Het is een samenhangend pakket, waarin de inspraak in grote mate is terug te vinden.'

Wethouder Marga Waanders benadrukte dat er gekeken is naar een goede balans tussen leefbaarheid, veiligheid en de doorstroming van het verkeer.

Op maandag 10 februari zal het raadsvoorstel in de gemeenteraad worden behandeld.