Politie IJsselland Persbericht Politie IJsselland

Hardenberg, 22 januari 2003

Krakers van parkeerautomaten aangehouden

Omdat de laatste weken diverse parkeerautomaten werden opengebroken heeft de politie van Hardenberg besloten extra te gaan posten bij een aantal parkeerautomaten. In de nacht van dinsdag op woensdag werd om even voor 04.00 uur geconstateerd dat drie mannen probeerden een parkeerautomaat aan het Israel Emanuelplein open te breken. De politieauto voor versterking was opgeroepen werd blijkbaar gehoord door de mannen, want voordat deze auto arriveerde gingen de drie er plotseling vandoor. Ze lieten daarbij hun auto achter.

Met behulp van onder andere een speurhond werd vervolgens een zoektocht naar de drie mannen opgezet. Dit leverde in eerste instantie niets op totdat omstreeks 07.00 uur één van de agenten een man zag lopen in de Stationsstraat. Hij herkende de man als één van de verdachten. De man, een 32jarige Roemeen, werd aangehouden en ingesloten.

Even na 09.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat in een schuur achter een winkel aan de Stationsstraat door personeel twee mannen waren aangetroffen. De mannen zijn overgedragen aan de politie. De twee, een 35-jarige Roemeen en een 29-jarige Hongaar, werden door de politieagenten eveneens herkend van de voorgaande nacht. Ook zij zijn ingesloten. Op het politiebureau bleek dat de Hongaarse man zijn beide polsen had gebroken. Waarschijnlijk is hij bij zijn vlucht gevallen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Alle drie de mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat uit de opengebroken parkeerautomaat geld was weggenomen. Een zoekactie in de omgeving leverde de buit op. Over de hoogte van het bedrag kan op dit moment niks gezegd worden. De auto van de mannen is voor onderzoek in beslag genomen.


---

Noot aan de redactie: Met vragen kunt u tot 18.30 uur bellen met Nanda Kappers, 038-4963183.