Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 21 januari 2003
Het college van burgemeester en wethouders gaan akkoord met de aanleg van een fietspad vanaf de Newtonweg tot aan de Boksumerdyk. Door de aanleg van het fietspad komt er een directe verbinding met het reeds bestaande recreatieve fietspad langs de Zwette. Met de aanleg van het fietspad wordt ook de bereikbaarheid van het nog aan te leggen bedrijventerrein Newtonpark 4 voor fietsverkeer verbeterd. De kosten worden geraamd op Ã' 246.900,00.

Collegebesluit van 21 januari 2003.

Vernieuwing riolen

De riolen in de Groningerstraatweg tussen het Vrijheidsplein en de kruising met de Goudenregenstraat/het Groningerplein worden vernieuwd, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De Groningerstraatweg tussen het Vrijheidsplein en de Bleeklaan wordt tegelijkertijd gereconstrueerd.

De riolen bevinden zich in een slechte staat. De nieuwe riolen kunnen niet op dezelfde plaats als de oude worden gelegd, omdat ze dan te dicht bij de bomen komen te liggen. Het college van b. en w. kiest vooralsnog voor variant 3 met versmalde rijbaan en parallelwegen. Deze keuze wordt verder toegelicht in een informatieavond voor bewoners en belanghebbenden. De totale kosten van de operatie bedragen Ã'
1.388.236,00.


Collegebesluit van 21 januari 2003.

Reïntegratieprogramma voor 1000 bijstandsgerechtigden

De gemeente Leeuwarden koopt in 2003 voor 1000 mensen met een bijstandsuitkering een traject in om hen weer aan het werk te helpen. De gemeente heeft zich hiertoe in 2002 verplicht in het kader van een meerjarige overeenkomst met het Rijk, de zgn. Lokale Agenda voor de Toekomst. Hierin is de bestuurlijke ambitie geformuleerd om in de periode 2001-2004 aan iedere uitkeringsgerechtigde een passend aanbod te doen richting werk, plaatsing op de Sociale Werkvoorziening of deelname aan vrijwilligerswerk.

De uitvoering van deze 1000 reïntegratietrajecten is door de gemeente uitbesteed aan private bedrijven. Door middel van een aanbesteding (750) en door middel van opdrachtverlening (250) zijn de reïntegratietrajecten toegewezen aan vier bedrijven: KLIQ, KISS Communicatie en Mareon Arbeidsintegratie te Leeuwarden en Alexander Calder Reïntegratie te Zwolle. De toeleiding vindt plaats via Sociale Zaken.

De gemeente Leeuwarden heeft voor de uitvoering van deze trajecten een bedrag van Ã' 6,38 miljoen uitgetrokken, waarvan Ã' 1,84 gefinancierd wordt uit middelen ESF.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Subsidie voor Omroep Mercurius RTV

Aan omroep Mercurius wordt voor 2003 een subsidie verleend van Ã' 51.958,00 zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De subsidie is bestemd voor lokale radio en TV activiteiten.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Subsidie Buurtscholen 2002-2003

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende subsidies toe te kennen voor het schooljaar 2002-2003:
* Het buurtschoolproject Vrijheidswijk ontvangt max. Ã' 39.000,00;
* De Plataanschool ontvangt max. Ã' 35.000,00.
* De afgelopen jaren is er drie jaar aan deze buurtscholen gewerkt. De subsidie is aangevraagd om de bestaande buurtschoolactiviteiten voort te zetten zoals naschoolse activiteiten, vergroten ouderbetrokkenheid en buurtnetwerk.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Deelsubsidie verordening topsportevenementen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de Verordening tot vaststelling van de deelsubsidieverordening Ã'subsidie topsportevenementenÃ' en het conceptraadsvoorstel en Ã' besluit vast te stellen. De verordening is nodig om te komen tot een zo objectief mogelijk toetsingskader voor de ingediende subsidieaanvragen. De subsidie bedraagt ten hoogste Ã' 20.000,00 en is bestemd voor sportevenementen die een bovenregionaal, nationaal en/of internationaal sportief karakter dragen.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Afrekening subsidie 2002 Stichting Kinderopvang Leeuwarden

Aan de Stichting Kinderopvang Leeuwarden wordt de helft van het tekort over de gesubsidieerde opvang voor 2002 vergoed, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het bedrag komt ten laste van de door de gemeente Leeuwarden teveel verleende subsidie aan de Stichting Kinderopvang Leeuwarden. Per 1 januari 2004 wordt de Wet Basisvoorziening Kinderopvang ingevoerd, waardoor er een einde komt aan de subsidierelatie tussen de gemeente en SKL. Vanaf die datum is de gemeente alleen financieel verantwoordelijk voor kindplaatsen voor specifieke doelgroepen. Het betekent dat de SKL tot 2003 het aantal gesubsidieerde plaatsen terug moest brengen naar 15%. De SKL heeft het tekort opgelopen als gevolg van het gewijzigde gemeentelijke beleid per 11 maart 2002. De SKL heeft er de voorkeur aan gegeven de tekorten te verwerken in de conceptafrekening van 2002.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Reclamezuil op Agroplein bij FEC

Met Y&M lichtreclame wordt een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten over de reclamezuil op het Agroplein voor het FEC, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Naast het dragen van commerciële reclame en evenementenaankondigingen, verhoogt de zuil de identiteit van het Agroplein.

Collegebesluit 21 januari 2003.

Indienen projecten voor Agenda van de Toekomst

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten subsidie aan te vragen voor een tweetal projecten in het kader van de Agenda voor de Toekomst. In deze Agenda verbinden de G 26-gemeenten zich langdurig werkloze bijstandsgerechtigden te reïntegreren.

Voor de volgende projecten is subsidie aangevraagd
* Project werk en zorg.
De groep bijstandsgerechtigden in fase 4 ondervindt veel belemmeringen bij de reïntegratie door medisch/psychische problematiek. De Friesland Zorgverzekeraar en de gemeente Leeuwarden starten met ingang van 1 maart 2003 een pilot voor 30 cliënten in fase 4 met medisch/psychische problematiek. Het doel hiervan is de reïntegratie te bevorderen.
* Reïntegratie zeer kwetsbare groepen. Evenals in 2002-2002 krijgen 75 personen in 2003 uit de groepen dak - en thuislozen, verslaafden, zwerfjongeren, mensen met een GGZ achtergrond en vrouwen uit Blijf van mijn lijf huis een kansentraject aangeboden. De subsidie is bestemd voor het opzetten van een informatiesysteem, een cliëntvolgsysteem, een uniforme intake en diagnostiek en het toekennen van een eigen casemanager aan de cliënt. Het project gaat in februari 2003 van start. Collegebesluit 21 januari 2003.