Gemeente Heeze-Leende


90 geïnteresseerden in starterswoningen Leende en Sterksel

De provincie Noord-Brabant heeft in het kader van de huisvestingsproblematiek van onder andere jonge starters in kleine kernen extra woningen beschikbaar gesteld (tot 2005 600 woningen) voor het bouwen in kleine kernen met maximaal 5.000 inwoners.

De gemeente Heeze-Leende heeft zich eerder aangemeld voor deze pilot (bouwen voor specifieke groepen in kleine kernen) en heeft van de provincie een voorlopige toewijzing gekregen voor de bouw van extra woningen in Leende en Sterksel.

Een aantal door de provincie gestelde criteria om in aanmerking te komen voor de pilot:


· De woningbouw dient ten goede te komen aan de genoemde doelgroepen;
· De woningen die beschikbaar komen voor de genoemde doelgroepen, dienen ook op termijn voor deze groepen beschikbaar te blijven (hiervoor moet de gemeente vóór 1 september 2003 een plan van aanpak bij de provincie aanleveren);

· In de aanvraag moet duidelijk inzichtelijk worden gemaakt in welk concreet plan de woningbouw plaatsvindt;

· Voor elke extra beschikbaar gestelde woning door de provincie dient de gemeente uit haar contingent een woning beschikbaar te stellen voor dezelfde doelgroepen;

· Men concentreert zich op plaatsen met minder dan 5.000 inwoners
De gemeente heeft onlangs via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl en via weekblad De Parel van Brabant een enquête uitgezet om de interesse te peilen onder de inwoners naar deze woningen. De helft van het aantal personen dat gereageerd heeft, heeft dit overigens via een formulier op de gemeentelijke website gedaan. Uit de reacties blijkt dat 90 personen onder de gestelde voorlopige voorwaarden geïnteresseerd zijn. 16 personen hebben aangegeven interesse te hebben in de woningen in Sterksel, 54 personen hebben interesse in de woningen in Leende en 20 personen zijn in beide locaties geïnteresseerd.

De woningen zullen na definitieve toewijzing vóór 1 januari 2005 worden gerealiseerd op het perceel de Kanhoeve in Sterksel (bestemmingsplan de Weiakkers) en op de locatie Breedvennen (bestemmingsplan Breedvennen) in Leende. Het gaat hierbij om respectievelijk 8 en 12 woningen. Als de toewijzing door de provincie definitief is en de voorlopige voorwaarden door de gemeente volledig zijn uitgewerkt, zal de mogelijkheid tot inschrijving voor deze woningen bekend worden gemaakt via onder andere weekblad De Parel van Brabant, de website van de gemeente en de kabelkrant.