Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Medewerkers EZ op stage bij bedrijven
22-1-2003
Convenant moet banden met bedrijfsleven aanhalen Nieuwegein - Het Ministerie van Economische Zaken ontplooit verschillende initiatieven om haar externe oriëntatie te vergroten. Dit is nodig om signalen uit de maatschappij op te vangen en deze mee te nemen in beleidsprocessen. Daarom gaan medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken van hoog tot laag gerichte praktijkervaring bij bedrijven opdoen. Daarnaast worden, om de banden met het bedrijfsleven aan te halen, bijvoorbeeld discussieworkshops georganiseerd over onderwerpen die belangrijk zijn voor ondernemers.

Om dit goed te organiseren is op 21 januari een intentieverklaring getekend door Staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken en Hans de Boer van MKB-Nederland en Bertha Verhoeven- van Lierop van de Metaalunie, alsmede de heren Kraaijeveld van FME-CWM en Ruijgrok van VNO-NCW. Deze organisaties zullen fungeren als intermediair naar de bedrijven toe om gerichte activiteiten op te zetten als bovengenoemde praktijkervaring, workshops, etc. Metaalunie-voorzitter Verhoeven juicht dit initiatief van harte toe. "Het effect van beleid op alledaagse praktijksituaties is van zeer groot belang. Iedereen kent de voorbeelden van bijvoorbeeld administratieve lastendruk. Het is echt noodzakelijk dat de overheid bij bestaande en nieuwe regelgeving meer rekening houdt met het mkb." Tijdens de ondertekening wees Verhoeven op de jonge ondernemers die aangesloten zijn bij Metaalunie Jong Management. "Bij deze jonge metaalondernemers zit veel waardevolle kennis en ervaring waarmee EZ gebaat zal zijn."

Deze en volgende week gaan de eerste twee medewerkers van EZ praktijkervaring op doen bij twee ondernemingen. Joop Wijn juicht de stages van de ambtenaren toe en hoopt dat het initiatief een structureel karakter krijgt: "Het mes snijdt aan twee kanten, de ambtenaar fungeert als antenne om signalen van de stakeholder op te vangen en de stakeholder krijgt beter zicht in de acties en rol van de EZ."