Gemeente Zwolle

Print pagina

Verkiezingen 22 januari 2003


Datum uitgave: 19-11-2002

Onderwerp: Burgerzaken

Op woensdag 22 januari 2003 gaan de stembureaus weer open. Als u nu al weet dat u niet zelf kunt gaan stemmen, en u wilt iemand machtigen uit een ander stemdistrict, kunt u dat schriftelijk aanvragen. U hoeft voor deze aanvraag niet te wachten op de oproepingskaart. Ook kunt u al een kiezerspas aanvragen, met deze pas kunt u op alle stembureaus in Nederland uw stem uitbrengen.

Volmacht
Kort voor de verkiezingen krijgt u een oproepingskaart thuisgestuurd. Als u niet zelf kunt gaan stemmen, kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen. Dit is de zogenaamde volmachtstem. Op de oproepingskaart staat hoe u dit regelt. Iemand anders kan dit alleen doen als hij zelf ook een oproepingskaart gekregen heeft en in het zelfde stemdistrict moet stemmen als uzelf. Dit kunt u dan dus zelf regelen. Het kan gebeuren dat u iemand wilt machtigen die in een ander stemdistrict moet stemmen dan u. U kunt dit schriftelijk aanvragen door middel van een formulier die u af kunt halen bij de publieksbalie Burgerzaken in het Stadskantoor, de receptie van het Stadhuis en bij de Gemeentewinkel. U kunt het formulier daar uiterlijk 8 januari 2002 weer inleveren. De gevolmachtigde ontvangt ongeveer één week voor de verkiezingsdag het volmachtbewijs. Een kiezer kan slechts twee volmachten aannemen.

Kiezerspas
Als u niet kunt gaan stemmen op het stembureau dat op uw oproepingskaart staat vermeld, kunt u een kiezerspas aanvragen. Met deze pas kunt u op alle stembureaus in Nederland uw stem uitbrengen. Voor het schriftelijk aanvragen van een kiezerspas kunt u bij de genoemde locaties een formulier ophalen. U kunt het volledig ingevulde formulier daar uiterlijk 8 januari 2002 weer inleveren.

Meer informatie over de verkiezingen kunt u vinden onder Bestuur

Bron: afdeling communicatie
Datum van 19-11-2002 tot 02-12-2002