NOS



Kinderen kiezen Marijnissen als winnaar Jeugdjournaal verkiezingsdebat
21-01-2003

De kinderen die de opnames van het Jeugdjournaal verkiezingsdebat hebben bijgewoond, hebben SP-lijsttrekker Jan Marijnissen met 21 stemmen als winnaar aangewezen. De kinderen vonden hem het beste in het debat van het NOS Jeugdjournaal, dat vanavond tussen 18.47 en 19.27 via Z@ppelin werd uitgezonden.

A an het debat namen de lijsttrekkers van het CDA, de PvdA, de VVD en de SP deel. In de zaal zaten 50 kinderen, afkomstig van de Regenboogschool uit Utrecht en de Fatimaschool uit Rotterdam. Zij stelden tijdens het debat vragen aan de lijsttrekkers. De vier politieke voormannen kregen daarnaast ook vragen voorgelegd, die kinderen via de website van het Jeugdjournaal hadden gesteld. Twee thema's, asielzoekers en milieu, kwamen daarnaast uitgebreid aan de orde.

Na afloop van het debat oordeelden 21 kinderen dat Jan Marijnissen (SP) zich het beste in het debat had geweerd. Hij werd met 19 stemmen op de voet gevolgd door Wouter Bos, lijsttrekker van de PvdA. Op afstand (8 stemmen) volgde Jan Peter Balkenende, lijsttrekker voor het CDA. Hekkensluiter was Gerrit Zalm die met slechts 2 stemmen van de kinderen weinig waardering kreeg voor zijn standpunten.