Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND
APELDOORN, 22 JANUARI 2003

Campagne "ff dimme? Oké!" succesvol, maar noodzakelijk.

De in het laatste kwartaal van 2002 gehouden campagne om bestuurders van motorvoertuigen te stimuleren om juiste verlichting te voeren is succesvol geweest, maar bleek óók noodzakelijk. Naast automobilisten die niet wisten welke verlichting men mocht voeren waren er ook die bewust met allerlei verblindende voorlichting reden. Er werden dan ook 147 bekeuring uitgedeeld.

De Apeldoornse politie heeft de campagne in samenwerking met het Regionaal Team Verkeershandhaving en met ondersteuning van de gemeente Apeldoorn gevoerd om het juiste gebruik van verlichting op motorvoertuigen te stimuleren. Deze campagne maakte onderdeel uit van het project "Ook u rijdt Oké".

Dit project is een duurzame handhavingsvorm, waarin men niet alleen uitgaat van het bestraffen van ongewenst gedrag, maar ook bestuurders beloont voor juist gedrag.

Tijdens de 32 controles zijn 1500 sleutelhangers uitgereikt aan bestuurders die de verlichting in orde hadden. Daarnaast hebben 495 bestuurders tijdens de controle te kennen gegeven meer informatie te willen ontvangen over het voeren van verlichting. En folder is naar hun huisadres opgestuurd. 147 bestuurders kregen een bekeuring voor het voeren van onjuiste, veelal verblindende verlichting.

Deze verlichtingscampagne sloot aan bij de landelijke campagnekalender Verkeers-veiligheid 2002, waarin de ergernis over het voeren van verblindende verlichting hoog scoort. Voorafgaand aan de campagne heeft op tientallen plaatsen in Apeldoorn de poster "ff dimme ? Oké gehangen. Om de voorlichting omtrent verlichting te verbeteren is er een website ( www.ook-u-rijdt-oke.nl) gemaakt met daarin informatie over verlichting. Deze site is nog steeds te bezoeken.

Einde bericht

Anton de Ronde, voorlichting politie Apeldoorn 0900 - 8844